Sunday, November 11, 2018

Πρώτος με «διπλό» στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος, 2-0 την ΑΕΚ


Η ΑΕΚ αποφάσισε να… σπάσει τα δοκάρια (Μάνταλος, Μπακάκης, Μπακασέτας), δεν βρήκε ποτέ το γκολ και στο 88′ ήρθε ο Ρισβάνης για να την κάνει να πληρώσει με ακριβό νόμισμα
Η ΑΕΚ αποφάσισε να… σπάσει τα δοκάρια (Μάνταλος, Μπακάκης, Μπακασέτας), δεν βρήκε ποτέ το γκολ και στο 88′ ήρθε ο Ρισβάνης για να την κάνει να πληρώσει με ακριβό νόμισμα.
Κουλούρης έγραψε το 0-2 στο 90′, για τη δεύτερη διαδοχική νίκη του Ατρόμητου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους στο ΟΑΚΑ.


Η ομάδα του Κάναντι άντεξε στο διάστημα πίεσης του Δικεφάλου που είχε τρία δοκάρια, αμύνθηκε μαζικά και με δύο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πήρε ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο με σκορ 2-0. Αυτό το αποτέλεσμα απομακρύνει κι άλλο την ΑΕΚ από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος παραμένει στην πρώτη ταχύτητα του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας τις… ζημιές στους λεγόμενους «μεγάλους».
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπάγερν, μιας και η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της και ένα νέο σχήμα. Οι Κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν με ένα 4-2-3-1, έχοντας τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή.
Η Ένωση έδειχνε έτσι καλύτερα απλωμένη στο γήπεδο και με όπλο της την κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε σύντομα να βάλει τον Ατρόμητο στα καρέ του. Οι Μπακάκης, Χουλτ ανέβαιναν πολύ από τις πτέρυγες, οι Μπογέ, Μπακασέτας έδιναν στήριγμα στον Λιβάγια και ο Άλεφ έφτιαχνε το παιχνίδι από τον άξονα.
Κάπως έτσι ΑΕΚ απείλησε πρώτη φορά στο 13’ με το σουτ του Μπογέ, ενώ δύο λεπτά μετά προκάλεσε την πρώτη σοβαρή ανησυχία στην άμυνα του Ατρόμητου. Ο Μάνταλος έπιασε ένα ξερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματά το δοκάρι του Μέγιερι!
Αυτή η φάση αφύπνισε κάπως τους φιλοξενούμενους που βγήκαν από την περιοχή τους και στο 20’ πάτησαν για πρώτη φορά την περιοχή του Μπάρκα. Χωρίς να πετύχουν όμως κάτι ουσιαστικό. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 37’ είδε την τύχη να της γυρνά για δεύτερη φορά την μπάλα, καθώς η προσπάθεια του Μπακάκη σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι!
Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ σε αυτή την μεγάλη ευκαιρία, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 44’, στην προσπάθεια του Χουλτ. Με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ και την ΑΕΚ να μην έχει μετουσιώσει σε γκολ την αγωνιστική της υπεροχή.
Tρίτο δοκάρι και… τιμωρία!
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς παρέμεινε η ίδια. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και αναζητούσε τους τρόπους να ανοίξει την άμυνα του Ατρόμητου. Λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο Ουζουνιδης έκανε την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική, περνώντας τον Πόνσε αντί του Μπογέ και μετατρέποντας την διάταξη σε 4-4-2.
Το παιχνίδι συνέχιζε να εξελίσσεται έξω από την περιοχή του Ατρόμητου με την ΑΕΚ να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά τα… δοκάρια να την νικάνε! Αφού στο 65’ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δει την προσπάθειά του να σταματά εκεί, με την Ένωση να καταγράφει το τρίτο της δοκάρι στον αγώνα!
Ο Ατρόμητος συνέχισε να αμύνεται μαζικά, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις και τους 11 ποδοσφαιριστές του πίσω από την σέντρα. Τα στόπερ της ΑΕΚ βρίσκοντας σχεδόν στη μεσαία γραμμή, με τους Κιτρινόμαυρους να κυκλοφορούν όμως την μπάλα παράλληλα με την εστία.
Μπαίνοντας στο τελευταίο 15λεπτο ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα. Μέσα ο Γιαννιώτας, έξω ο Άλεφ και ο Μπακασέτας στον άξονα, δίπλα στον Σιμόες. Η πίεση της ΑΕΚ δεν έφερνε όμως αποτέλεσμα. Η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων είχε εγκλωβίσει τους Κιτρινόμαυρους που αδυνατούσαν να βρουν λύση και να φτάσουν στο γκολ.
Κάτι που έκανε ο Ατρόμητος. Η μπάλα τιμώρησε την ΑΕΚ στο 88’, με τον Ατρόμητο να βρίσκει μέσω μιας εκτέλεσης κόρνερ το γκολ και να προηγείται στο ματς! Ο Ρισβάνης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΚ αλλά και τον Μπάρκα, κάνοντας το 0-1!
Αυτό το γκολ έκοψε εντελώς τα πόδια των παικτών της Ένωσης που… παρέδωσαν πνεύμα. Με αποτέλεσμα στο 90’ να δεχθούν και ένα δεύτερο τέρμα, με τον Κουλούρη να κάνει το 2-0 με κοντινό πλασέ. Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι τέλους και που βάζει πλέον την ΑΕΚ σε μεγάλα ζόρια. Αφού η Ένωση μένει κι άλλο στην μάχη του τίτλου, γνωρίζοντας μια ήττα-μαχαιριά, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ (76’ Γιαννιώτας), Μπακασέτας, Μάνταλος, Μπογέ (57’ Πόνσε), Λιβάγια
Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 4-1-4-1): Μέγιερι, Κιβρακίδης (86’ Καρασαλίδης), Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπρούνο, Μπουζούλατζιτς, Ουγκράϊ (65΄Ενσικουλού), Σάκιτς, Κουλούρης (90’+ Μούζακιτς)

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.