Thursday, November 15, 2018

Μήνυμα Μ. Τζελέπη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου


Μήνυμα του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η 17 Νοέμβρη δεν είναι απλά και μόνο μία ημέρα μνήμης και τιμής των αγωνιστών-φοιτητών της αιματηρής νύχτας του Νοεμβρίου του 1973.  Η σημερινή ημέρα είναι μία από τις φωτεινότερες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας, ορόσημο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, κομβικό σημείο της κοινωνικής μας απελευθέρωσης, της θεμελίωσης του κράτους μας και των Θεσμών του, της κατοχύρωσης των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των Ελλήνων.


        Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αυτών που αγωνίστηκαν για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών θα αποτελεί για όλους εμάς ένα διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα.
Το ενωτικό πνεύμα της εξέγερσης του '73 αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές Ελλήνων, διότι ο αγώνας για Δημοκρατία, η δίψα για Ελευθερία, η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα δεν εγκλωβίζονται σε χρονολογικούς δείκτες και ημερολόγια αλλά είναι πάντα επίκαιρα. Επιβάλλεται, λοιπόν, στις μέρες μας, όλοι μαζί, να παλέψουμε συντεταγμένα ενάντια στη «σπείρα» των ακραίων εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη για μην αφήσουμε η επέτειος αυτή να γίνει μια συμβολική εκδήλωση κενή περιεχομένου. Συνεχίζουμε σήμερα αυτόν τον αγώνα για την νέα «Εθνική Αυτοπεποίθηση» και απαίτηση «Αξιοπρέπειας» που πηγάζει και από τους αγώνες του Πολυτεχνείου.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.