Friday, November 2, 2018

Η πιο πρωτότυπη συμμετοχή για το EXPO2020


Το «Living Watercolor Pavilion» αποτελείται από χιλιάδες επικαλυπτόμενους ημιδιαφανείς γυάλινους δίσκους

Ως εταιρία σχεδιασμού γνωστή για την ικανότητά της να αναμιγνύει το σχεδιασμό και την τεχνολογία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Paul Cocksedge Studio είναι από τις πιο δυνατές συμμετοχές  για το UK Pavilion στο Expo 2020 στο Ντουμπάι. Το πολύχρωμο περίπτερο, το οποίο εναρμονίζεται στο θέμα της έκθεσης «Σύνδεση μυαλών, δημιουργώντας το μέλλον», είναι μια μείξη ανάμεσα στη γλυπτική και την αρχιτεκτονική.



Το «Living Watercolor Pavilion» αποτελείται από χιλιάδες επικαλυπτόμενους ημιδιαφανείς γυάλινους δίσκους. Τα χρώματα της σημαίας κάθε συμμετέχουσας χώρας είναι ενσωματωμένα και περιβάλλουν τους επισκέπτες σε ένα ηρεμιστικό καλειδοσκόπιο καθώς εισέρχονται στη δομή. Το γλυπτό κομμάτι φαίνεται να είναι μια ζωντανή ακουαρέλα, με το φως και τη σκιά που αλλάζει το περιβάλλον όλη την ημέρα.
 
 Σε συνεργασία με την IDOM και την Arup, το περίπτερο προορίζεται να συμβολίζει την αρμονία και την ενότητα που μπορεί να προκύψουν όταν συναντιούνται διαφορετικές χώρες. «Μας άρεσε η ιδέα να κοιτάξουμε προς τα έξω για έμπνευση», δήλωσε ο Paul Cocksedge. «Αυτό δημιούργησε ολόκληρη την αρχιτεκτονική του περιπτέρου, το οποίο σχεδιάσαμε ως γλυπτική ακουαρέλα που παίζει με το φυσικό περιβάλλον για να συνδεθεί με τους ανθρώπους.»
Τελικά, ο Es Devlin επιλέχθηκε από εκατοντάδες συμμετοχές από κορυφαίους σχεδιαστές για να δημιουργήσει το περίπτερο του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, ενώ, δυστυχώς, δεν θα δούμε αυτόν τον υπέροχο σχεδιασμό στο Ντουμπάι, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γοητευτική τεχνική θα εμφανιστεί σε ένα άλλο έργο.
 
 Πάνω από 130 χώρες έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο Expo 2020, το οποίο θα ανοίξει στις 20 Οκτωβρίου 2020. Το Ντουμπάι χτύπησε τις προσφορές του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, της Σμύρνη στην Τουρκία. και τη Ρωσία για να φιλοξενήσει την εκδήλωση. Για να υποστηρίξει την προσφορά, ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σεΐχ Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, είχε να πει σχετικά με το θέμα: «Στον σημερινό άκρως διασυνδεδεμένο κόσμο, ένα ανανεωμένο όραμα της προόδου και της ανάπτυξης που βασίζεται σε κοινό σκοπό και δέσμευση είναι το κλειδί. ».

Λευτέρης Τρίγκας

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.