Monday, April 25, 2016

1η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Συνεργασία Ελλάδας–Ρωσίας στον αγροτικό τομέα

Στις 19 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 1η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Ρωσίας για την προώθηση της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα.
Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη και την συμμετοχή στελεχών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οργανισμών του καθώς και υπηρεσιών του Ρωσικού Υπουργείου Γεωργίας και της Rosselkhoznadzor.


Σε κλίμα αλληλοκατανόησης και με εξαιρετική διάθεση συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα του αγροτικού τομέα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο των αγροτικών προϊόντων, το πολλαπλασιαστικό υλικό, ο αμπελοοινικός τομέας, η αγροτική έρευνα, η φυτοϋγεία, η υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, οι υδατοκαλλιέργειες, η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016  Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία, η διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης κοινών προγραμμάτων ρωσικών και ελληνικών επιχειρήσεων και η συμμετοχή σε εκθέσεις.

Τη συζήτηση των θεμάτων ακολούθησε η υπογραφή ενός οδικού χάρτη πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, μετασχηματίζοντας σε πράξη την καταγεγραμμένη βούληση των δύο πλευρών για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία της Ομάδας Εργασίας είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στις 20 Νοεμβρίου 2015 η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικότερα ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάρκος Μπόλαρης και οι Γενικοί Γραμματείς Νίκος Στουπής και Χαράλαμπος Κασίμης, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Arkady Dvorkovich και τον Υφυπουργό Γεωργίας Sergey Levin. 


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.