Tuesday, April 19, 2016

Συνάντηση του Ιωάννη Χατζόπουλο με τον Α. Τζιτζικώστα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ με μοναδικό θέμα την καταβολή της υπερβάλλουσας διαφοράς στους μεταταχθέντες μηχανικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ημέρα της συνάντησης συμπίπτει και με την Πανελλαδική Στάση Εργασίας στους Δήμους όπου μεταξύ των αιτημάτων της στάσης εργασίας από την ΠΟΕ ΟΤΑ είναι :

1. να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά
2.η άμεση εφαρμογή της Πράξης 122/2015 του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την συνέχιση καταβολής της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους μετατάχθηκαν ή μετακινήθηκαν καθώς και
3. η ανάκληση της υπ’ αριθμ. πρωτ.: 2/3057/ΔΕΠ/23-3-2015 Εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν έχει κανένα ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ, διότι το ποσό της «υπερβάλλουσας μείωσης» δεν συνιστά μέρος των αποδοχών του υπαλλήλου λόγω κατοχής μίας θέσης, αλλά προέκυψε κατά την πρώτη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (βάσει των προβλεπόμενων στο άρθρο 29, παρ. 2 του Ν. 4024/11), στο πλαίσιο μέριμνας του νομοθέτη, ως αντιστάθμισμα στη βίαιη και δραστική μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.