Wednesday, April 27, 2016

O κ.Μπαλτάς οφείλει πειστικές εξηγήσεις! - 27.4.2016

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
"Με μία αιφνιδιαστική απόφαση ο Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε  αρχαιολογική έκταση μια ζώνη 10.000 στρεμμάτων στο γκολφ της Αφάντου στη Ρόδο.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση εκδόθηκε τώρα, λίγο πριν υποβληθεί στο ΣτΕ το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο και με τα σχέδια αξιοποίησης της περιοχής να είναι σε εξέλιξη, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για το χρόνο και τα κίνητρα αυτής της απόφασης.

Ο κ.Μπαλτάς οφείλει άμεσα να δώσει συγκεκριμένες πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα.


Βάσει ποιων μελετών και εισηγήσεων τεκμηριώνεται επιστημονικά  η αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου την οποία επικαλείται το Υπουργείο, με την οποία χαρακτηρίζεται  αρχαιολογική μια τόσο μεγάλη έκταση -σχεδόν διπλάσια από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας-, ενώ αρχικά ήταν χαρακτηρισμένη αρχαιολογική μόνο η περιοχή του Ωραιοκάστρου;

Γιατί προχώρησε το Υπουργείο στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου την ώρα που μία μεγάλη και σημαντική επένδυση είναι στην τελική ευθεία και όχι νωρίτερα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς;

Ο κ.Μπαλτάς καλείται να απαντήσει άμεσα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται σημαντικός λόγος να κινδυνεύσει ή να ματαιωθεί μία τόσο σημαντική επένδυση για το νησί της Ρόδου αλλά και για την εθνική οικονομία". 


Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.