Wednesday, April 20, 2016

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Σήμερα Τετάρτη , 20 Απριλίου 2016, ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ι. Καρατζιά.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Γεωργαντάς εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κλιμάκια του  ν. Κιλκίς ενόψει  της θερινής –αντιπυρικής περιόδου και σε συνδυασμό  με τους καταυλισμούς των προσφύγων-μεταναστών. 
Ο κ. Γεωργαντάς , αρχικά, εστίασε στο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού , μόνιμου και εποχιακού, που έχει ως αποτέλεσμα τη μη ομαλή λειτουργία της Π.Υ. Κιλκίς. Οι υπάρχοντες πυροσβέστες δεν επαρκούν για την κάλυψη της 24ωρης υπηρεσίας και της επάνδρωσης των οχημάτων με κίνδυνο κατά τη θερινή-αντιπυρική περίοδο τα προβλήματα να μεγεθυνθούν. Επίσης ο κ. Γεωργαντάς τόνισε και την κακή κατάσταση των οχημάτων και του εξοπλισμού που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους καταυλισμούς προσφύγων στην Ειδομένη , στη Νέα Καβάλα και στο Χέρσο με την επισήμανση ότι δυστυχώς πολλοί απ’ τους πρόσφυγες έχουν την κακή πρακτική να ανάβουν εύκολα φωτιές και εκτός των καταυλισμών χωρίς ιδιαίτερο λόγο και χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των πυροσβεστών στο Νομό. Ο Αρχηγός ήταν σε μεγάλο βαθμό ενημερωμένος για τα ζητήματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με την ενίσχυση του Κιλκίς κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.