Saturday, April 23, 2016

Διεθνείς Αγώνες Αντιπτέρισης στο Σιδηρόκαστρο

Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος 
Σαν τα χελιδόνια ..... έρχονται από κάθε γωνιά της γης τέτοια εποχή στο μικρό και "ασήμαντο" Σιδηρόκαστρο αθλητές, κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της γης, για τους Διεθνείς Αγώνες Αντιπτέρισης όλων των ηλικιών . 
Φέτος θα συμμετάσχουν αθλητές από 28 διαφορετικές χώρες, στα πρώτα 3 τουρνουά (μέχρι και από την μακρινή ανατολή όπως Ταϋλάνδη και Μαλαισία), και συνολικά περίπου 500 αθλητές αναμένονται μέχρι και το 4ο τουρνουά του καλοκαιριού.
Η Ελληνική Ομοσπονδία ( ΕΟΦΣΑ Hellenic badminton federation , Victoria Hatzina), η Αθλητική Πολιτιστική Δράση ΣΙΝΤΙΚΗΣ (Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ) (Aris Papadopoulos), ο Δήμος ΣΙΝΤΙΚΗΣ (Φώτιος Δομουχτσίδης) , οι τοπικοί σύλλογοι , φορείς και κυρίως με την αρωγή ενός δικτύου εθελοντών και αρκετούς χορηγούς εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες αυτών των Διεθνών διοργανώσεων «χτίζοντας» φιλίες και δυναμώνοντας ανθρώπινες σχέσεις προβάλλοντας το άθλημα ,το Σιδηρόκαστρο και τον Ν.Σερρών παγκοσμίως. 

Η ανάπτυξη του αθλήματος , οι μεγάλες στιγμές των τοπικών ομάδων και το μεράκι πολλών παραγόντων οδήγησαν την πόλη του Σιδηροκάστρου, στο να αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με το ολυμπιακό άθλημα της Αντιπτέρισης από τα πρώτα του βήματα του αθλήματος στην Ελλάδα . Ας μη ξεχνάμε και την πρόσφατη επιτυχία των κοριτσιών του Παλλατίδειου Λυκείου Σιδηροκάστρου που κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Badminton, που διεξήχθη στη Μάλτα.
Οι Διεθνής Διοργανώσεις Αντιπτέρισης που έγιναν θεσμός στο αθλητικό γίγνεσθαι του Σιδηροκάστρου αποδεικνύουν μέχρι και σήμερα γιατί πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στην «Μητρόπολη» του Badminton και στον ιδανικό για αγώνες αντιπτέρισης γυμναστήριο της πόλης. 
Μπορεί οι εθελοντές, οι χορηγοί, οι αθλητές , το πλήθος των θεατών να είναι πάντα η δικαίωση όλων των φιλότιμων προσπαθειών για την διοργάνωση αλλά μη ξεχνάμε ότι η διαφήμιση , η προβολή και ο αθλητικός τουρισμός είναι προς όφελος κυρίως του τόπου μας.
Κάθε χρονιά λοιπόν , μόλις περάσει ο χειμώνας και αρχίζει η άνοιξη, η καρδιά όλων μας "φτερουγίζει" με αυτούς τους αγώνες κι ο νους ,ασυμμάζευτος, χαζοσεργιανάει , στις παλιές όμορφες εποχές της "Αντιπτέρισης" μου, με όλα τα ωραία της αξέχαστης εκείνης εποχής. Δεν ξέρω εσείς πως νοιώθετε παλιοί φίλοι του αθλήματος, γυρνώντας πίσω στα παλιά, έστω και νοερά , αλλά όλοι μας, λίγο πολύ "κουβαλάμε" τα συναισθηματικά μας φορτία και φυσικά ο καθένας μας , κάποιες στιγμές , όταν τον πνίγει η νοσταλγία, θέλει να ξεφύγει κλείνει τα μάτια κι’ επιστρέφει στις ρίζες , στους αγαπημένους φίλους , που πολλοί όμως απ’ αυτούς έχουν φύγει και δεν ξέρω το γιατί , αλλά όλοι μας , όταν ζοριζόμαστε συναισθηματικά πάντα ……… ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ !
Καλώς σας ξαναβρήκα λοιπόν «φτερωτοί» μου φίλοι
Παραλίγο να ξεχάσω !!!! 
Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι με τα "φτερά" προσαρμόζεις τον προορισμό σου ανάλογα πάντα με τις συνθήκες που επικρατούν. Προσοχή λοιπόν γιατί ο "θεσμός της Αντιπτέρισης " είναι δυναμικός και όχι στατικός, διότι απλά η εξέλιξη είναι ....... αέναη.
Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος
Η είσοδος ελεύθερη . 
Ο λογαρισμός στους χορηγούς .
Protergia ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα,
Spiroulina platensis Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας ( Thomai Tho ) ,Victor Hellas , ΕΡΤ Σερρών (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΑΠΗΣ ), ΕΡΤ3 , Marsel (Lampis Moymtzidis) Kri Kri , Ραδιο Σιντικη 92.1 (μαρια κοτανογλου Dimitris Kwttas) , 102fm ΕΡΤ3 , Tv100 Thessaloniki, Ena Channel TV.














No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.