Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

« Εγκατάλειψη των ΚΕΠ από την Κυβέρνηση»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τα προβλήματα λειτουργίας των ΚΕΠ κατέθεσαν  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η χωρίς κανένα σχεδιασμό προσθήκη νέων αρμοδιοτήτων στα ΚΕΠ τους τελευταίους μήνες έχει επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία τους και πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.


Ενώ ήδη για το 2015 υπήρχε αύξηση του αντικειμένου των εργασιών τους κατά 31%, από τον Ιανουάριο του 2016 η Κυβέρνηση πρόσθεσε και νέες αρμοδιότητες οι οποίες μάλιστα αφορούν δεκάδες χιλιάδες πολιτών. Ειδικότερα στα ΚΕΠ πλέον απευθύνονται οι άνεργοι για την ανανέωση της κάρτας τους και τη δωρεάν μετακίνηση τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης όσοι είναι δικαιούχοι των διαφόρων ειδικών βοηθημάτων προστασίας μητρότητας, λόγω επίσχεσης εργασίας, λόγω λήξης της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας καθώς και οι αιτούντες για διάφορα επιδόματα. Ταυτόχρονα τα ΚΕΠ έχουν επιβαρυνθεί με την έκδοση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ, την έκδοση καρτών αλληλεγγύης, την επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης  και την έκδοση διάφορων παραβόλων.
Για όλες αυτές τις πρόσθετες πράξεις δεν έχουν ενισχυθεί με κανένα τρόπο τα κέντρα και η έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τους. Είναι άμεση ανάγκη να επανακαθοριστεί το αντικείμενο των εργασιών με ταυτόχρονη στήριξη της λειτουργίας των κέντρων.
Μάκης Βορίδης- Βουλευτής Αττικής
Συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Γιώργος Γεωργαντάς - Βουλευτής Κιλκίς

Υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.