Tuesday, April 26, 2016

ΡΑΠ ψήφισμα για το ασφαλιστικό

ΡΑΠ-ΠΑΤΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Προς αποκατάσταση του ψευδούς ισχυρισμού της δημοτικής αρχής ότι το
ψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ψηφίστηκε από όλες
τις δημοτικές παρατάξεις εκτός της ΡΑΠ, η ΡΑΠ ανακοινώνει το ψήφισμα
που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μειοψήφισε.

Επισημαίνουμε ότι η συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ήταν
ιδιαίτερα αποκαλυπτική αφενός της ένδειας των επιχειρημάτων της ανέξοδης
καταγγελίας χωρίς συγκεκριμενη πρόταση επί του θέματος αφετέρου της στείρας
αντικυβερνητικής προπαγάνδας που θεωρεί ότι η συμπόρευση της Λαικής
Συσπείρωσης και των υποστηρικτών των πλέον καταστροφικών
νεοφιλελεύθερων πολιτικών αποτελεί μέτωπο λαικής αντίστασης στρώνοντας

κατά αυτόν τον τρόπο το χαλί σε απόπειρες αναβίωσης των πιο
αντιδραστικών κυβερνήσεων που είδε ποτέ ο τόπος.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και  του κοινωνικού κράτους, της ίδιας της ζωντανής εργασίας είναι δημιούργημα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού του παρασιτισμού και της κλεπτοκρατίας που με τις κυβερνήσεις τους 40 χρόνια τώρα ρήμαξαν τη χώρα και τη μισθωτή εργασία. Όποιος αυτό δεν αντιλαμβάνεται συνεχίζει συνειδητά ή ασυνείδητα να υπηρετεί το ίδιο μαύρο μέτωπο που μας έφερε μέχρι εδώ και δεν θέλει ν’ αλλάξει τίποτα από αυτή την πνιγηρή κανονικότητα ενάντια στην κοινωνία της εργασίας.
 Η δήθεν εξέγερση των συντεχνιών των «ευγενών» ταμείων (που αδιαφορούν κ δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους νέους επιστήμονες, κ τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες) προσδιορίζει με το πιο εμφανή τρόπο ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται για ψήφιση  από τη κυβέρνηση της αριστεράς επιχειρεί να αντιμετωπίσει με ταξικό πρόσημο υπέρ της ζωντανής εργασίας, των νέων επιστημόνων και των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών  το καταρρέον Ασφαλιστικό σύστημα.
 Αυτά τα χαρακτηριστικά της ταξικής μεροληψίας και  της κοινωνικής δικαιοσύνης θα πρέπει να ενδυναμωθούν μέσα από την πάλη και τη διεκδίκηση όλων μας και κυρίως του λαϊκού εργατικού κινήματος π.χ.( η εξαίρεση των βουλευτών που ήδη αποσύρθηκε). Γιατί διαφορετικά με βολονταρισμούς, εξορκισμούς, ψέματα και κατάρες στρώνετε ο δρόμος των προτάσεων Μητσοτάκη για υποκατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική, για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, για νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, για απελευθέρωση των απολύσεων.
Γιατί και ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι η προοπτική  και η διάσωση της  δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης είναι άρρηκτα δεμένη με την  αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, της μαύρης αδήλωτης εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις δουλοπαροικίας που κατέκλυσαν την κοινωνία.
Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι μόνο λογιστικό, είναι κυρίαρχα πολιτικό και ταξικό και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν μείνουμε στην ολική απόρριψη του νομοσχεδίου με το μάτι στραμμένο στα ευγενή ταμεία όχι μόνο δεν γινόμαστε δύναμη ανατροπής αλλά δεκανίκι ολικής επαναφοράς του μαύρου μετώπου που ρήμαξε τη χώρα κ διέλυσε τη κοινωνία της εργασίας.

Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με διεύρυνση των ταξικών της χαρακτηριστικών αποτελεί μονόδρομο για να βρεθούν οι απαντήσεις που χρειάζονται από τους εξουσιαζόμενους για κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο και δημοκρατία γιατί τώρα το μόνο που ακούγεται ηχηρά παγκόσμια είναι η φωνή του εξουσιαστή. 
 Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.