Thursday, May 26, 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Κ.Γκιουλέκα για το ταφικό μνημείο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα - 26.5.2016

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τις ανακοινώσεις που έγιναν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Αριστοτέλη σήμερα αναφορικά με το ταφικό μνημείο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη για τον τάφο του Αριστοτέλη έγινε σήμερα, μετά από πολυετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα. Ο αρχαιολόγος, ανασκαφέας-μελετητής των αρχαίων Σταγείρων Κώστας Σισμανίδης ανακοίνωσε σήμερα, για πρώτη φορά, στην επιστημονική κοινότητα ότι είναι σχεδόν βέβαιος, μέσα από ισχυρότατες ενδείξεις, ότι το εξαιρετικής σημασίας ταφικό μνημείο στα Στάγειρα είναι ο τάφος του μεγαλύτερου φιλοσόφου όλων των εποχών, του Αριστοτέλη


Η ανακοίνωση για το ταφικό ηρώο του Σταγειρίτη φιλοσόφου, εφόσον επιβεβαιωθεί από την έρευνα και τις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν, έχει τεράστια εμβέλεια και σημασία για την Ελλάδα, την Ιστορία, τον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Πέρα από την αρχαιολογική και ιστορική αξία της, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η ελληνική γη και η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνουν στο φως και “εθνικά πιστοποιητικά”. Η ταύτιση του ταφικού μνημείου με τον Αριστοτέλη, όπως συνέβη και με τον τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα, είναι άλλη μια αποστομωτική απάντηση στους σφετεριστές της ιστορίας της Μακεδονίας».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.