Friday, May 20, 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να καταθέσει αναφορά – καταγγελία στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Ειδομένης και να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, έδωσε χτες και σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «δυστυχώς, η μόνη λύση, ο μόνος δρόμος, που μας απέμεινε είναι η Δικαιοσύνη. Μετά τον εμπαιγμό από την Κυβέρνηση που επί τέσσερις μήνες μεταθέτει διαρκώς την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού δεν υπάρχει άλλη λύση. Έκανα ως Περιφερειάρχης παρέμβαση στην Εισαγγελία, καταθέτοντας αναφορά – καταγγελία επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις στην περιοχή. Δεν είναι δυνατόν να παραμένει αποκλεισμένη η σιδηροδρομική γραμμή επί 60 μέρες και να μην παρεμβαίνει κανείς. Υπάρχουν επιχειρήσεις που καταστρέφονται, οι εξαγωγές έχουν περιέλθει σε τέλμα και κανείς δεν συγκινείται. Ζητώ επί τόσους μήνες την εκκένωση της Ειδομένης και την επέμβαση της ΕΛΑΣ για να σταματήσει το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Δυστυχώς η Κυβέρνηση κωφεύει. Ανακύπτουν θέματα δημόσιας υγείας, όσο συνεχίζεται η παραμονή τόσων ανθρώπων υπό άθλιες συνθήκες στην περιοχή και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία. Έχουμε καταγγελίες για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, ενώ θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την παραμονή προσφύγων σε βενζινάδικο επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, οι οποίοι όποτε κρίνουν σκόπιμο κλείνουν τον κύριο οδικό άξονα της χώρας, με τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος να είναι ορατός. Η δικαστική είναι πλέον η μόνη οδός που μας απέμεινε».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να σηκώνει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που δεν μπορεί να σηκώσει ολόκληρη η Ευρώπη και ζήτησε άμεσα αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς με ευθύνη της Κυβέρνησης στην Κεντρική Μακεδονία παραμένει σήμεραπερίπου το 70% του προσφυγικού πληθυσμού της χώραςΕπίσης, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης και φιλοξενίας προσφύγων σε τουριστικές περιοχές εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου και βεβαίως όχι άλλα κέντρα στην Κεντρική Μακεδονία και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση.
Ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για μια σειρά άλλων ζητημάτων αρμοδιότητάς του:
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας διαφοροποιήθηκε από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την απόδοση της Α’ Προβλήτας του Λιμανιού στο Δήμο.
«Τι θα πει να μείνει ο Α’ Προβλήτας στην πόλη; Δηλαδή αν παραμείνει στον ΟΛΘ δεν μένει στην πόλη; Δεν μπορεί να είναι ανοιχτός και να χρησιμοποιείται από την πόλη; Μας ενοχλεί ο ιδιώτης επενδυτής που θα μπει στο Λιμάνι να διαχειρίζεται και τον Α’ Προβλήτα; Ο χώρος χρειάζεται χρήματα για τη συντήρησή του και οι Δήμοι με την υποχρηματοδότησή τους δεν τα έχουν. Μπορεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης να διαμορφώσει σωστά το χώρο; Να συντηρήσει τον Α’ Προβλήτα σωστά; Οι Δήμοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν ούτε να συντηρήσουν αυτά που έχουν σήμερα στην αρμοδιότητά τους. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει αποδείξει ότι απέτυχε ως επιχειρηματίας. Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης έπρεπε να έχει τελειώσει, όμως εμείς την ώρα που οι εξελίξεις τρέχουν το μόνο που κάνουμε είναι να καθυστερούμε.Ο Α’ Προβλήτας πρέπει να γίνει επισκέψιμος, να έχει χρήσεις αναψυχής και να αποτελεί κόσμημα για την πόλη. Σε ποιον θα ανήκει είναι δευτερεύον. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να διεκδικήσει χρήματα από τη λειτουργία του Λιμανιού ως ανταποδοτικά για να υλοποιήσει με αυτά έργα για την πόλη. Λόγω αυτής της ιστορίας με τον Α’ Προβλήτα καθυστερούμε και την ιδιωτικοποίηση, όπως γίνεται και με την ιστορία των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, που καθυστερεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην πόλη, το μετρό. Φτάνει πια σε αυτή την πόλη να βρίσκουμε λόγους για να καθυστερούμε καθετί σημαντικό», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.
Εξετάσεις υποψηφίων οδηγών
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι λόγω των καταλήψεων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών εκκρεμούν στη Θεσσαλονίκη 6.500 διπλώματα οδήγησης και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να κάνουν τη δουλειά τους οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών. «Μέχρι να αλλάξει ο νόμος όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούν, αλλά να εξυπηρετούν τους πολίτες. Η Περιφέρεια διαμορφώνει τον προγραμματισμό των εξετάσεων και από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν, εντός ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, με απόφαση που ήδη υπέγραψα», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας.
Αμφίπολη
Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου και τις δράσεις προβολής της Αμφίπολης με 1,5 εκ. ευρώ, μέσω των προγραμμάτων Interreg, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ θα αναζητηθούν και επιπλέον πόροι από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020)«Οι αρχαιολογικές εργασίες πρέπει να συνεχιστούν και γι’ αυτό η Περιφέρεια θα συνεχίσει να ενισχύει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες ανάδειξης των διαστάσεων και του μεγέθους του μοναδικού αυτού μνημείου, που ορισμένοι δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί», δήλωσε.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.