Friday, May 27, 2016

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Τα πλαστά πτυχία και οι πλαστές πολιτικές του Κ.Μητσοτάκη

Η Ν.Δ  και οι όψιμοι φίλοι της φαίνεται ότι μας θεωρούν  για ηλίθιους. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ιστορία με τα πλαστά πτυχία και την δήθεν δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στους πλαστογράφους.
Η πλαστογραφία είναι κακούργημα, οι πλαστογράφοι πρέπει να διωχθούν ποινικά και αυτό είναι υπόθεση του εισαγγελέα. Όσοι δε από αυτούς έκαναν χρήση πλαστού πτυχίου για να προσληφθούν στο δημόσιο, πρέπει να απομακρυνθούν. Αυτό είναι υπόθεση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Τι σχέση έχουν όμως αυτά με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τον Ν.3557/2007; Καμία απολύτως!

Ο Ν.3557/2007 (επί Μαριέττας Γιαννάκου) προβλέπει νέες εξετάσεις για τους πτυχιούχους ιδιωτικών ΤΕΕ, για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες για σοβαρές παραβάσεις και τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας. Η αφαίρεση της άδειας αυτών των ΤΕΕ δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοι των πτυχίων παρανόμησαν ή ότι τα πτυχία τους είναι πλαστά. Σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας, εμπράκτως (δια της ψήφισης του Ν.3557) αμφισβητεί τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την χορήγησή τους και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους κατόχους τους να αποδείξουν ότι δίκαια τα κατέχουν. Τι κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας;
Επιδιώκει να εφαρμόσει τον νόμο του 2007 (της Ν.Δ. δηλαδή) που οι κυβερνήσεις από το 2007 έως σήμερα δεν εφάρμοσαν. Εξετάσεις που δεν έγιναν ποτέ από τους υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητά τρόπους να τις κάνει σε εύλογο χρόνο. Κάπου εδώ εμφανίζονται οι ένοχοι, για την παράταση της εκκρεμότητας, για να ζητήσουν τα ρέστα.

Ας συνεχίσουν έτσι, μας διασκεδάζουν.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.