Tuesday, May 31, 2016

Φωτεινή Αραμπατζή: «Η φοροκτηνωδία της Κυβέρνησης ισοπεδώνει νοικοκυριά, επαγγελματίες, αγρότες και Τουρισμό»

Ομιλία της Τομεάρχου Τουρισμού της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή στην ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. (21.05.2016)

Ομιλία Φ. Αραμπατζή στο πολυνομοσχέδιο της βαριάς φορολόγησης 1,8 δις 21/5/2016 https://youtu.be/k28fctjTLi8


Βαρύ κατηγορώ στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας της Ελλάδας στους δανειστές αλλά και την νέα φοροκαταιγίδα, που σαρώνει τα νοικοκυριά και τον παραγωγικό ιστό της χώρας εξαπέλυσε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής, ως προταθείσα ομιλήτρια από τη ΝΔ στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Η κ. Αραμπατζή αφού κατέδειξε την έλλειψη στρατηγικής της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό, που αφέθηκε στον «αυτόματο πιλότο», στηλίτευσε τη νέα βαριά υπερφορολόγηση του κλάδου, που θα επιβαρύνει καταλυτικά το Ελληνικό τουριστικό προϊόν και θα οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία τον Ελληνικό Τουρισμό. Τον μόνο κλάδο της οικονομίας, που ανθεί, που φέρνει χρήματα στα δημόσια Ταμεία και πολύτιμες θέσεις εργασίας ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της μεγάλης κρίσης και της νέας ύφεσης.

«Αφού ήδη ορθώσατε εμπόδια και επιβαρύνσεις, όπως ο υπερδιπλασιασμός του ΦΠΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών σε 6 νησιά του Αιγαίου, τα capital controls και η χρηματοπιστωτική ασφυξία, έρχεστε τώρα ξεδιάντροπα να ολοκληρώσετε το έργο της ισοπέδωσής του, από αριστερή ιδεοληψία. Με μία μακρά σειρά έμμεσων φόρων, όπως η αύξηση στην εστίαση, στον καφέ, στα αλκοολούχα ποτά, στα τσιγάρα, στα εισιτήρια των μουσείων, στα καύσιμα, στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων, στη σταθερή τηλεφωνία και στο internet, στη θέρμανση), τινάζετε στον αέρα τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας, ακριβαίνετε το «καλάθι του Τουρίστα» και καθιστάτε τον ελληνικό Τουρισμό εκτός ανταγωνισμού!» σημείωσε.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε 11 ακόμη νησιά του Αιγαίου από την Κυβέρνηση, που απεμπολεί έτσι την κατάκτηση της ελληνικής νησιωτικότητας, όταν οι ανταγωνίστριες χώρες Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία διατηρούν στα τουριστικά νησιά και σε περιοχές τους καθεστώς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Σωρευτικά υφεσιακή και αντιαναπτυξιακή χαρακτήρισε την επιβολή νέου φόρου ιδιόχρησης, συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ όσο και την επιβολή του «φόρου διαμονής» στα ξενοδοχεία και στα ιδιωτικά τουριστικά καταλύματα από το 2018, που θα επιβαρύνουν δραματικά την ελληνική ξενοδοχία και έχουν προκαλέσει την συνολική κατακραυγή του κλάδου.

Δεσμεύσεις και για την τύχη των φτωχών και μικρών αγροτών λόγω της αυστηροποίησης του ορισμού του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», που εισήγαγε στο νομοσχέδιο η Κυβέρνηση, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό η κ. Αραμπατζή λέγοντας: «Ξετινάξατε τους αγρότες! Αλήθεια κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, προστατεύονται οι μικροί και φτωχοί αγρότες, των χωριών, των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, που αναγκάζονται να κάνουν και ένα δεύτερο μεροκάματο ή μπορεί να αποκλειστούν από το 50% και πλέον του ετήσιου εισοδήματος, που βάζετε; Και αν χάσει την ιδιότητα, χάνει και τις επιδοτήσεις και την γεωργική ασφάλεια;»
.

Κατηγόρησε τέλος την Κυβέρνηση ότι επέλεξε για άλλη μία φορά την εύκολη οδό της κάλυψης των τεράστιων δημοσιονομικών κενών, που η ίδια εκτόξευσε, με νέους φόρους, βάλλοντας κατά της επιβίωσης των ασθενέστερων και ισοπεδώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. «Ίσως φταίει το ότι κανείς σας δεν έχει εργαστεί στην πραγματική οικονομία. Άλλος συνδικαλιζόταν και άλλος στοχαζόταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.