Thursday, May 26, 2016

Διοργάνωση 2 αναπτυξιακών ημερίδων από τη Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ

Για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ , η κοινωνική γείωση, οι εξωστρεφείς δράσεις, η ενασχόληση με τα κοινωνικά προβλήματα, η δημιουργική επαφή με τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα, η αλληλεγγύη ως δρόμος και τρόπος μιας νέας σχέσης ανάμεσα στους ανθρώπους, είναι ορισμένα από τα αναγκαία στοιχεία, που  πρέπει να συνθέτουν την πολιτική της.
Έχουμε την πεποίθηση ότι και στο Νομό Σερρών πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές   στην κοινωνία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Και βέβαια οι  αλλαγές αυτές δεν μπορεί να γίνουν χωρίς την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.
Με άξονα τα παραπάνω  η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να διοργανώσει  δύο (2) ημερίδες  με θέματα:

1.      Η αξιοποίηση των ευρημάτων του λόφου «Καστά » της Αμφίπολης για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
2.      Η  συμβολή της γεωθερμίας στην ανάπτυξη της περιοχής της Βισαλτίας και ευρύτερα του ν. Σερρών
Οι ημερίδες αυτές  αποτελούν μέρος διαδικασίας εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νομού μας
Στην ημερίδα θα   προσκληθούν  κυβερνητικά στελέχη, διοικήσεις των δήμων και της Περιφέρειας, σύλλογοι και φορείς της περιοχής, στους οποίους και θα δοθεί χρόνος για την κατάθεση της συνεισφοράς τους.
  Στη Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες,
·         Γιατί  είμαστε το κόμμα στον χώρο ευθύνης μα ,σκεπτόμαστε συλλογικά, κι έτσι αναλαμβάνουμε  την ευθύνη να επεξεργαστούμε εμείς την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή μας.
·         Γιατί ακόμη παίρνουμε στα σοβαρά την κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί άσκησης ταξικά μεροληπτικής πολιτικής από την Κυβέρνηση της Αριστεράς. Ξέρουμε ότι ,  εκτός από δημοσιοοικονομικά μέτρα, απαιτείται και μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον χώρο, ώστε να δημιουργούνται όροι σύγκλισης των περιοχών και του πληθυσμού που κατοικεί σε αυτές. Και είναι αυτονόητο ότι ο Νομός Σερρών  αποτελεί σημαντικό πεδίο άσκησης μιας τέτοιας πολιτικής.
·         Γιατί έχουμε διαπιστώσει ότι για να γίνει ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση, δεν αρκούν η πρόθεση, τα χρήματα και η τεχνική τεκμηρίωση. Πολλές φορές υλοποιούνται ασύνδετα επιμέρους και αποσπασματικά έργα, ενώ δεν λείπει και η ανταγωνιστική μεταξύ τους δράση. Αποτέλεσμα είναι να σπαταλούνται πόροι και χρόνος και πολλές φορές να δημιουργούνται ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Και όλα αυτά επειδή δεν υπήρχε μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που να καθοδηγεί αυτές τις δράσεις.
·         Γιατί τέλος, μια ολοκληρωμένη χωρική παρέμβαση πρέπει να αντιστοιχείται με τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι με την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων.
 Στοχεύουμε στην εκπόνηση  ενός  στρατηγικού σχεδίου που θα συναρθρώνει επιμέρους δράσεις, οι οποίες μπορεί να υλοποιούνται είτε από την κυβέρνηση είτε από την Αυτοδιοίκηση είτε ακόμη κι από συλλογικότητες πολιτών.
Ενός σχεδίου του οποίου  ο σκοπός του δεν είναι να αναφέρει όσα μπορεί να υλοποιηθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια μιας κυβερνητικής θητείας ή μιας θητείας αυτοδιοικητικής αρχής. Στόχος μας είναι να διατυπώσουμε τη συνολική περιγραφή μιας πολιτικής παρέμβασης που εκτιμούμε ότι θα αλλάξει το Νομό Σερρών προς μια κατεύθυνση σύμφωνη με την αντίληψη που πρεσβεύει ο χώρος μας για την κοινωνική οργάνωση των οικισμών.  Που  δεν θα περιορίζεται σε χωροταξικά και περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά θα επεκτείνεται σε προτάσεις για τις κοινωνικές υποδομές της περιοχής, για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για την δημόσια διοίκηση και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Λεπτομέρειες για τον τόπο διεξαγωγής και το πρόγραμμα των παραπάνω ημερίδων θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.