Thursday, May 26, 2016

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΑΡΚΟΥΣΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

«Η πράξη επιβεβαιώνει όσα λέμε εδώ και τόσους μήνες: ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ για να εκκενώσει την Ειδομένη κι ότι δεν χρειαζόταν η άσκηση βίας για να γίνει αυτό», τόνισε οΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

«Η Ειδομένη έπρεπε να έχει εκκενωθεί εδώ και καιρό, διότι αφενός υπήρξαν δραματικές επιπτώσεις στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αλλά και στα έσοδα του κράτους, από την παραμονή της σιδηροδρομικής γραμμής αποκλεισμένης επί 70 μέρες, αφετέρου τελούνται μια σειρά από έκνομες πράξεις στην περιοχή και παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όλα αυτά τα ενέταξα στη μηνυτήρια αναφορά που αναγκάστηκα λόγω της ολιγωρίας της Κυβέρνησης να καταθέσω στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τον ίδιο να αναγκάζεται να καταφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα και συμπλήρωσε: «Εδώ και 70 μέρες η Κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ και να έχει εκκενωθεί η Ειδομένη. Τελικά αυτό γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και όπως βλέπετε δεν χρειάστηκε καν να ασκηθεί βία. Γι’ αυτό όλους αυτούς τους μήνες ζητούσαμε να δοθεί η εντολή εκκένωσης της Ειδομένης στην ΕΛΑΣ και η Αστυνομία έχει τον τρόπο να επέμβει χωρίς την άσκηση βίας και να φέρει αποτελέσματα. Πλέον αποδεικνύεται στην πράξη ότι είχαμε δίκιο».
Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμιά συνεννόηση, αυτή τη φορά μεταφέροντας την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη και αγνοώντας τις γόνιμες προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.
«Από τη μια αδειάζει επιτέλους η Ειδομένη κι από την άλλη μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Είναι απαράδεκτο. Έχω ζητήσει από την Κυβέρνηση -και δεν θα σταματήσω να πιέζω γι’ αυτό- να προχωρήσει στοναναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε περισσότερα και μικρότερα κέντρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει το 20% του πληθυσμού της χώρας να σηκώνει το 70% του βάρους του προσφυγικού ζητήματος. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 50.000 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 30.000 – 35.000 είναι στην Κεντρική Μακεδονία. Ζητούμε να σηκώσουμε το 20% του προσφυγικού, που μας αναλογεί. Όμως η Κυβέρνηση δεν συνεννοείται ούτε με τις Περιφέρειες, ούτε καν με τους Δήμους, που είναι στην ‘πρώτη γραμμή πυρός’. Μαθαίνουμε τα νέα κέντρα μετεγκατάστασης από τα ΜΜΕ. Η Κυβέρνηση συνεννοείται μόνο με ιδιώτες, νοικιάζει παλιά εργοστάσια και αποθήκες και προχωράει μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Γι’ αυτό και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να αιφνιδιάζει με τις επιλογές της. Η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να προτείνει χώρους συγκεκριμένους, όμως η Κυβέρνηση την αγνοεί επιδεικτικά», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε: «Στο Ελληνικό θα έπρεπε να έχει μπει ήδη ιδιώτης και να αναπτύσσεται και αντί αυτού έχει μετατραπεί σε φαβέλα και τελούνται έκνομες πράξεις. Το ίδιο θα έπρεπε να έχει γίνει και στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Θα έπρεπε να έχει μπει ήδη στρατηγικός επενδυτής στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά η Κυβέρνηση επέλεξε να στοιβάξει πρόσφυγες και μετανάστες…».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.