Monday, May 23, 2016

H Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ

«Ο Τσίπρας επέλεξε να προσέξει τον εαυτούλη του»: H Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ, 21/5/16)
Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η τέως Πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
H Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά (21.05.2016) https://youtu.be/-FV-jaJSU0I

Ζωή Κωνσταντοπούλου:«Η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει ως σύμμαχό της τον κ. Στουρνάρα»  https://youtu.be/yFcmeUjGQ34
Απόσπασμα από την εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ (21.05.2016)

Ζωή Κωνσταντοπούλου:«Την κρίσιμη στιγμή δεν πρόδωσα» https://youtu.be/wupK5AepyOA

Απόσπασμα από την εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ (21.05.2016)


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου 


Γιώργος Αυτιάς: Καλημέρα, κυρία Κωνσταντοπούλου. Τί μου κάνετε; Καλά είστε;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλή σας ημέρα. Είμαι καλά. Όσο επιβάλλεται να είμαστε καλά για να αντιπαλέψουμε αυτήν την επίθεση που γίνεται στην κοινωνία.

Γιώργος Αυτιάς: Ακούγατε κι εσείς τόση ώρα γι’ αυτό καθυστέρησα αυτά τα δεκαπέντε λεπτά, εσείς είστε από την ώρα σας, στην ακριβή σας ώρα, όπως πάντα. Όπως κάνατε και ως Πρόεδρος Βουλής και στα λόγια και στην ώρα ακριβέστατη αλλά κάποια πραγματάκια έπρεπε να τα ακούσετε. Θα ξεκινήσω με το εξής ερώτημα: αν ένα χρόνο πριν σας έλεγα ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Θα μου απαντήσετε μετά το διάλειμμα, θα το πιστεύατε, αγαπητή κυρία Κωνσταντοπούλου;

Πάμε σε διάλειμμα και θα μου απαντήσετε μετά. Γρήγορο διάλειμμα! Φεύγουμε! Λύσαμε κάβους, επιστρέφουμε σε ένα λεπτό.

Γιώργος Αυτιάς: Να καλημερίσω και να ευχαριστήσω την κυρία Κωνσταντοπούλου. Είναι μια δύσκολη, ένα δύσκολο σαρανταοκτάωρο, κυρία Κωνσταντοπούλου, με βροχή από φόρους. Ανακαλύπτουμε πολλά πράγματα, πάρα πολλά πράγματα, ακόμη και φόρο στον αέρα. Φόρος και στον αέρα. Δηλαδή, αν κάποιος έχτιζε ένα σπίτι κι ήθελε τρία πατώματα κι έμεινε στο πρώτο ο αέρας έχει φόρο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι σαφές.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μην έχετε καμία αμφιβολία, κύριε Αυτιά, ότι αν μπορέσουν θα βάλουν φόρο και στον αέρα που αναπνέουμε.

Γιώργος Αυτιάς: Λέτε, ε; Και μάλιστα, με ενημερώνει η κυρία Τσέγκου ότι χθες ή τη νύχτα διερωτηθήκατε πώς θα μπορέσει ένας βουλευτής να διαβάσει 7.000 σελίδες αυτού του νομοσχεδίου, πολύ σωστά σημειώσατε – καταγράψατε αυτή την παρατήρηση.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Αυτιά, είναι πρόκληση, πραγματικά, να προφασίζονται κάποιοι ότι αυτό που εκτυλίσσεται είναι δήθεν νομοθετική διαδικασία: είναι, ουσιαστικά, η πλήρης ακύρωση της Δημοκρατίας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει 7.500 σελίδες σε 14 ώρες άυπνος, πολύ λιγότερο είναι απολύτως αδύνατον οι βουλευτές να επεξεργαστούν το περιεχόμενο αυτών των κειμένων που είναι πάρα πολύ ειδικά, εξειδικευμένα νομικά κείμενα. Είναι κατάδηλο ότι δεν τα έγραψαν οι Υπουργοί. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τα επεξεργάζονται τα μέλη του Κοινοβουλίου. Είναι πασίδηλο ότι δεν νομοθετεί καμία αυτεξούσια και ανεξάρτητη δημοκρατική λειτουργία. Έχουμε εξαναγκαστική, καταναγκαστική νομοθέτηση από πλευράς των δανειστών και, δυστυχώς, έχουμε άβουλους και μοιραίους βουλευτές και κυβερνώντες, οι οποίοι κάνουν τους επιτετραμμένους των δυναστών μας.

Γιώργος Αυτιάς: Κι όλα αυτά, κυρία Κωνσταντοπούλου, με μια υπογραφή για 99 χρόνια εκχώρησης – παραχώρησης, στα νομικά είστε πάρα πολύ καλή, θα μας το πείτε εσείς, σε ό,τι υπάρχει στη χώρα πλην αρχαιοτήτων, πλην ποταμιών, πλην λιμνών και παραθαλασσίων περιοχών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές το ότι εξαιρούνται αυτές οι κατηγορίες.

Γιώργος Αυτιάς: Δηλαδή;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Γιατί ξέρουμε από πάρα πολλά χρόνια ότι, δυστυχώς, στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν υπαχθεί κι αρχαιολογικοί χώροι και αιγιαλοί και τα λεγόμενα κοινόχρηστα και κοινά πράγματα. Το σύστημα αυτό της ιδιοκτησίας των 99 ετών είναι το αγγλοσαξονικό σύστημα. Εγώ το έχω σπουδάσει όταν βρισκόμουν στην Αμερική για το μεταπτυχιακό μου. Είναι ουσιαστικά η πλήρης αλλοίωση του Ελληνικού Αστικού Κώδικα και είναι μια πλήρης εκχώρηση των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου αντί πινακίου φακής, με κατεπείγουσα διαδικασία και κατά κατάλυση και κατά παραβίαση όλων όσα πρέσβευε αυτό το κόμμα που κάποτε λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα προφασίζεται εν πάση περιπτώσει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Αυτιάς: Εάν σας έλεγαν ότι ένα χρόνο μετά, γιατί τέτοια εποχή είχαμε πάλι φουρτούνες και πάλι ζόρια. Μάλιστα, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος που έχετε κάποια γραμματάκια ανταλλάξει, δεν ξέρω αν απάντησε, εσείς κάτι ζητήσατε από εκείνον, λέει ότι κόστισε όλη εκείνη η ιστορία κάπου 80 δισεκατομμύρια, το να μπαίνουμε και να βγαίνουμε με τα σακίδια στο Χίλτον κι όλη αυτή η καθυστέρηση. Όλα αυτά, κυρία Κωνσταντοπούλου…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Αυτιά,…

Γιώργος Αυτιάς: Ελάτε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε ανταλλάξει γραμματάκια. Του απηύθυνα επίσημη αίτηση για λογαριασμό της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να δώσει τις κινήσεις των δανειακών συμβάσεων που αφορούν όλο το σύστημα του Μνημονίου και των δανείων από το 2010 και μετά. Ο κύριος Στουρνάρας αρνήθηκε να δώσει την τραπεζική κίνηση των δανειακών συμβάσεων και αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα παραμένει ερωτηματικό εάν πέρασαν μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα χρήματα των δανείων. Ήδη ξέρουμε, έφθασαν να το πουν και οι Γερμανοί, έφθασε να το πει και ο γερμανικός Τύπος, ότι το 95% των δανείων καταλήγει πίσω στους δανειστές. Το 5%, δηλαδή, περνάει από το δημόσιο ταμείο. Το ζήτημα είναι αν το 95% περνάει ποτέ από το ελληνικό δημόσιο ή αν όλη αυτή η καταδυνάστευση εκπονείται στην πραγματικότητα με μία κατ’ επίφαση διαδικασία δανεισμού.

Γιώργος Αυτιάς: Άρα οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί με τον κύριο Στουρνάρα λέτε, έτσι; Μεταξύ σας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι λογαριασμοί της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Διαφάνειας είναι ανοιχτοί. Θυμίζω ότι ο κύριος Στουρνάρας είναι ο υπογράψας την σύμβαση με τη Siemens, την σύμβαση, δηλαδή, με την οποία επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί η ποινική ευθύνη της Siemens για το σκάνδαλο των σκανδάλων. Δεν ήρθε στη Βουλή να καταθέσει γιατί υπέγραψε αυτό το ζημιογόνο σχέδιο του συμβιβασμού. Τον κάλυψε, στην πραγματικότητα, και η Κυβέρνηση και η διαδικασία των εκλογών και μετεκλογικά ουσιαστικά μετέβη στη Βουλή για να πιεί τσάι, όπως έκανε και στην περίοδο Σαμαρά. Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα πια έχει ως σύμμαχό της τον κύριο Στουρνάρα και αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει σύμμαχό του την ελληνική Κυβέρνηση.

Γιώργος Αυτιάς: Θα πει κάποιος βουλευτής, σύντροφός σας, Ζωή, τί ήθελες; Να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια; – Θα πει σύντροφός σας, έβαλα τη λέξη «σύντροφός σας». Η χώρα θα πήγαινε στα βράχια; Άλλοι λένε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφήστε τη λέξη «σύντροφος», γιατί είναι μια λέξη πολύτιμη, μια λέξη με πολλά περιεχόμενα, την οποία ακύρωσαν στην πράξη εκείνοι που τελικώς επέλεξαν να τα τρώνε και να τα πίνουν με τη διαπλοκή και με τους δανειστές της χώρας.

Γιώργος Αυτιάς: Τί θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας, λοιπόν, κατά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γεννημένη μέσα στην Αριστερά, με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με έναν πατέρα ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς, με μια μάνα διαμάντι της δημοσιογραφίας, ρωτώ, λοιπόν, τί θα πρότεινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Ελάτε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σημασία, κύριε Αυτιά, δεν έχουν όλα αυτά, θα σας πω: για μένα σημασία δεν έχουν όλα αυτά. Σημασία έχει τί κάνει κανείς την κρίσιμη στιγμή. Και θα σας πω με το χέρι στην καρδιά ότι για μένα δεν υπήρξε κανένα δίλημμα σε καμία στιγμή. Ήταν πάρα πολύ εύκολη η απόφαση να μείνω πιστή στην αξιοπρέπειά μας, σε αυτό για το οποίο δεσμευθήκαμε, σε αυτό για το οποίο μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός. Δεν ήταν δύσκολο. Ήταν, μάλιστα, θα έλεγα επιβεβλημένο με βάση και αυτήν την πολύ γενναία και μεγαλειώδη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και θα άνοιγαν οι δρόμοι για πολύ μεγάλες ανατροπές εάν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό το οποίο όφειλε να κάνει: να αποκρούσει τον εκβιασμό και να θωρακίσει τη Δημοκρατία. Επέλεξε να προστατεύσει τον εαυτούλη του, στην πραγματικότητα, και να παραμείνει στην εξουσία και αυτό θα τον συνοδεύει γιατί είναι και νέος άνθρωπος, οπότε θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του, που είναι μακρά, με αυτό το όνειδος.

Γιώργος Αυτιάς: Είναι σκληρές οι διαπιστώσεις σας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ό,τι με αφορά, κύριε Αυτιά, χαίρομαι πάρα πολύ γιατί θα μπορώ πάντα να κοιτάω τους συμπολίτες μου στα μάτια. Θα μπορώ πάντοτε να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να ξέρω και να ξέρετε κι εσείς και να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι ότι την κρίσιμη στιγμή δεν πρόδωσα, δεν τα γύρισα και δεν προτίμησα την εξουσία, δεν τη λιγουρεύτηκα, δεν την αγάπησα και γι’ αυτό μπορούσα να κάνω και την επιλογή αυτή, που, ξαναλέω, ήταν μια εύκολη κι όχι μια δύσκολη επιλογή.

Γιώργος Αυτιάς: Πολλοί πίστευαν ότι η τελευταία που θα έκλεινε την πόρτα στο ΣΥΡΙΖΑ θα ήσασταν εσείς. Η τελευταία που θα έκλεινε την πόρτα. Εσείς, είχατε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση; Αν θέλετε, και τον αρχηγό του κόμματός σας, τότε, τον κύριο Τσίπρα, ότι «Αλέξη, αυτό δεν πάει καλά. Πρέπει να γίνει έτσι», κατά την άποψή σας πάντα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όλα είχαν ειπωθεί, κύριε Αυτιά… Γιώργος Αυτιάς: Όλα, ε;
Ζωή Κωνσταντοπούλου:… Και στο κάτω – κάτω δεν χρειάζεται κάποια πράγματα που αποτελούν βίωμά μας και αυτονόητη συνθήκη, δεν χρειάζεται να τα λέμε και να τα ξαναλέμε. Νομίζω ότι ίσως τα απομειώνουμε κιόλας όταν τα περιγράφουμε ξανά και ξανά. Νομίζω ότι πια είμαστε σε ένα σημείο που όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ο καθένας και η καθεμιά, πού στέκεται. Και από ‘δω και πέρα το στοίχημα και το διακύβευμα είναι τι θα κάνουμε.

Γιώργος Αυτιάς: Τί θα κάνουμε, λοιπόν, κυρία Κωνσταντοπούλου; Πώς βλέπετε να προχωράει αυτή η ιστορία; Είδατε ότι είχαμε την πιο προηγούμενη εβδομάδα το Ασφαλιστικό, τώρα έρχεται το Φορολογικό, η Μέρκελ λέει: «Σόιμπλε, βγάλε λεφτά για την Ελλάδα», πού πάει όλο αυτό το πράγμα, γιατί το ζήσατε. Το ζήσατε ως κορυφαίο στέλεχος της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Αυτιά, η πεποίθησή μου είναι ότι αυτό το καθεστώς που λέγεται Μνημόνιο θα πάει όσο μακριά και όσο βαθιά το αφήσουμε. Δεν είναι αστείο ότι, ήδη από το πρώτο Μνημόνιο του 2010, υπάρχει σαφής και ρητή η πρόγνωση για συνέχιση του Μνημονίου μέχρι το 2060. Δεν είναι αστείο ότι τα καθεστώτα αυτού του τύπου, όταν βρίσκουν έδαφος πρόσφορο, διαιωνίζονται. Και το λέω κυριολεκτικά. Συνεπώς, το ερώτημα για εμάς, εγώ το απαντώ με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, το ερώτημα είναι: απέναντι σε αυτό το καθεστώς πώς θα σταθούμε; Θα παραδώσουμε τη ζωή μας; Θα αποδεχθούμε ότι αυτή θα είναι η καθημερινότητα και το περιεχόμενο του βίου μας; Ένας διαρκής εκβιασμός; Μία διαδοχή των Eurogroup και των κατεπειγόντων νομοσχεδίων; Ή θα σηκώσουμε το ανάστημά μας, θα σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και θα πούμε ότι αυτό εμείς δεν το ανεχόμαστε, δεν το επιτρέπουμε για τη ζωή μας. Και πολύ περισσότερο, ξέρετε, επειδή είναι πάντοτε πιο εύκολο να παίρνεις τις αποφάσεις όταν δεν αφορούν μόνο τον εαυτό σου, πρέπει να πούμε αν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά. Αν θα το επιτρέψουμε για τους νέους ανθρώπους. Αν θα το επιτρέψουμε για τις επόμενες γενιές. Γιατί όλα αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται και θα ψηφισθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, κύριε Αυτιά, σημαίνουν έναν εφιάλτη, μία κόλαση για τα σημερινά παιδιά, για τους εφήβους, για τα μικρά παιδιά, για τα μωρά, για τα αγέννητα. Σημαίνουν, ουσιαστικά, μία καταβύθιση σε μία ζοφερή πραγματικότητα για πολλές, πολλές δεκαετίες ή και αιώνες. Αυτά, όμως, δεν είναι ούτε μονόδρομος ούτε θέσφατα. Έχουμε και την δυνατότητα και την ευθύνη να τα αποτρέψουμε, να τα εμποδίσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και αυτό που μας αξίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα την πρωτοβουλία για την Πλεύση Ελευθερίας, για να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα γνήσιο κόμμα – κίνημα μέσα από την κοινωνία που θα εκφράσει αυτό που, κατά την άποψή μου, βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μας ψυχή και στη συλλογική μας συνείδηση: η προσήλωση στην Ελευθερία, στη Δημοκρατία, στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην κοινωνική ευημερία και όχι στην ευημερία των υπολογισμών, των τραπεζιτών και των οικονομικών συμφερόντων.

Γιώργος Αυτιάς: Δηλαδή, η Ζωή θα μπορούσε να πάρει πίσω τους φόρους που μπήκαν από την πρώτη μέρα των Μνημονίων; Θα μπορούσε να λύσει το θέμα του χρέους με ένα τράνταγμα στο Σόιμπλε, για παράδειγμα, ή με μια έτσι αιφνιδιαστική κίνηση στη Μέρκελ ή να πει στο Ταμείο: «Ξέρετε, κύριοι, δεν σας γουστάρω άλλο, περάστε έξω»; Δηλαδή, είχατε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, αγαπητή κυρία Κωνσταντοπούλου;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θέλω, καταρχάς, να σας πω ότι η πεποίθησή μου είναι ότι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν θα φαντάζονταν μια τόσο πειθήνια Κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι αποκρουστικό έως καταθλιπτικό το θέαμα μιας Κυβέρνησης που κουνάει το κεφάλι και αποδέχεται να εφαρμόζει τα πιο σκληρά και τα πιο απάνθρωπα μέτρα. Με ρωτάτε αν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Φυσικά υπάρχει. Στη ιστορία της ανθρωπότητας έχει αποδειχθεί αυτό. Υπάρχουν τα καθεστώτα που είναι τυραννικά και ένα τέτοιο καθεστώς είναι το Μνημόνιο, υπάρχει και ο πόθος, το πάθος αλλά και η μάχη για την Ελευθερία. Μια τέτοια μάχη πρέπει να δοθεί. Έχουμε τα εργαλεία να τη δώσουμε, αυτονοήτως. Και μόνο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, κύριε Αυτιά, καθιστά άκυρα όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί εντεύθεν. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πραγματικότητα καταδεικνύει την αντισυνταγματικότητα και την παρανομία όλων όσα ακολούθησαν. Το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, επίσης, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που απονομιμοποιεί ό,τι έγινε σε επίπεδο χρέους. Και δεν θέλω να ακούω τώρα αυτήν την παρωδία εξηγήσεων από πλευράς Κυβέρνησης ότι θα δοθεί μια λύση για το χρέος, την ώρα που ως λύση για το χρέος περιγράφουν τι; Ένα παζάρι ευτελές για δανειακές διευκολύνσεις. Για να μην πληρώσουμε, δηλαδή, τώρα αλλά σε λίγο, για να μειώσουμε τη δόση και να την φορτωθούν ποιοί; Οι νεώτεροι. Ας δουν όλοι μέχρι πότε πληρώναμε το χρέος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας δούμε τί σημαίνει το σύστημα του Χρέους για τους λαούς για να καταλάβουμε ότι μια τέτοια δήθεν λύση όχι απλώς δεν είναι λύση, αλλά είναι μέγγενη, είναι θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και του λαού και, ιδίως, των νέων. Και δεν πρέπει οι νέοι που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να αποδεχθούν να τους βάλει κανείς τη θηλιά στο λαιμό.

Γιώργος Αυτιάς: Ξεκινάτε με το κόμμα. Ξεκινήσατε, άλλωστε σε λίγες μέρες δραστηριοποιείστε περισσότερο, θα δούμε προγράμματα, θα δούμε τα πάντα, όλα αυτά τα οποία έχουν ιδιαίτερη…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχουμε ήδη, κύριε Αυτιά, χιλιάδες υπογραφές στήριξης, στην πραγματικότητα διαδικτυακής στήριξης για την Διακήρυξή μας. Υπάρχει ένα πάρα πολύ συγκινητικό, κατά την άποψή μου, ενδιαφέρον και μία προσφορά των ανθρώπων να συμμετάσχουν. Σε δέκα μέρες από σήμερα, σε εννιά μέρες, την άλλη Δευτέρα, θα ανοίξουμε και τα γραφεία μας, οπότε θα είναι πολύ πιο ζωντανή η διαδικασία της επαφής μας με τους πολίτες.

Γιώργος Αυτιάς: Οπότε θα τα ξαναπούμε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πώς είπατε;

Γιώργος Αυτιάς: Θα τα ξαναπούμε, λοιπόν. Με το καλό θα συνδεθούμε με τα κεντρικά γραφεία. Κυρία Κωνσταντοπούλου, πήραμε μια γεύση και των νομικών και των οικονομικών σας γνώσεων και αυτά που σκέπτεστε, κράτησα αρκετά. Έχετε τις απόψεις σας στέρεες από χρόνια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο κόμμα σας, κυρία Κωνσταντοπούλου. Σας εύχομαι, πραγματικά, κάθε επιτυχία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Αυτιά, σας ευχαριστώ και εγώ εύχομαι αυτά τα μέτρα και αυτή η διαδικασία στη Βουλή, που είναι η πιο σαρωτική και η πιο εφιαλτική να αποτελέσει το έναυσμα μιας μαζικής, ανυποχώρητης, πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής. Η πολιτική και η κοινωνική ανυπακοή σε αυτά τα μέτρα δεν είναι μόνο δικαίωμα των πολιτών είναι και δημοκρατικό καθήκον. Και η Πλεύση Ελευθερίας θα δράσει προς την κατεύθυνση της στήριξης και της ενδυνάμωσης αυτής της ανυπακοής και της προστασίας κάθε πολίτη που θα βάλλεται επειδή δεν υποτάσσεται.


Γιώργος Αυτιάς: Μάλιστα. Σας ευχαριστώ θερμά για τον πολύτιμο χρόνο. Θα παρακολουθούμε τη δράση του κόμματος. Σε όλους λέω καλή επιτυχία. Να είστε καλά!
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σας ευχαριστώ κι εγώ θερμά.

Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.