Monday, May 30, 2016

Υγεία – Αρμονία

Γράφει ο Κώστας Λιάτσικος,
Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής, Κολεγίου Κλέιτον, ΗΠΑ 
liatsikos@gmail.com ,www.holisticbeauty.gr
Άνοιξη, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας με πολύ χαμηλό κόστος, και αυτό γιατί, πλέον έχουμε στα χέρια μας πολλές φυσικές μεθόδους πρόληψης, και φυσικά ομορφιάς. Ας δούμε αναλυτικά τι μπορούμε να κάνουμε μονοί μας για να τονώσουμε την ευεξία μας, να ελαττώσουμε τις ρυτίδες, να δώσουμε λάμψη στο πρόσωπο μας και βέβαια για τις γυναίκες να απαλλαχτούν εν μέρει από την κυτταρίτιδα και μερικά κιλά χωρίς να καταβληθεί κάποιος ιδιαίτερος κοπος. Καταρχήν να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα διαθέτουμε τεράστια γκάμα βοτάνων που βοηθάμε το κομμάτι της ευεξίας, της απώλειας βάρους και της ομορφιάς. H λουΐζα βοήθα πολύ στην πέψη, το ταραξάκο η αλλιώς πικραλίδα στην αποτοξίνωση του συκωτιού και κατά συνέπεια στην υγεία του δέρματος. Το τίλιο, η πασιφλωρα βοηθούν στην καλή ποιότητα ύπνου. Μπορούμε να καταναλώνουμε 2-3 κούπες την ήμερα από τα παραπάνω αφεψήματα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα και την αντιοξειδωτική τους δράση.
Ας δούμε μερικά από τα βότανα και ουσίες από τη φύση, τα όποια μας δίνουν όλες τις παραπάνω δυνατότητες:

ΑΛΟΗ
Το θαυματουργό φυτό όπως το έχει ονομάσει ο Διοσκουρίδης, μεταξύ των θεραπευτικών του ιδιοτήτων, έχει και αποτελέσματα στο κομμάτι της ομορφιάς και της απώλειας βάρους. Στο κομμάτι της ομορφιάς γιατί ο συμπυκνωμένος χυμός αλόης έχει σχεδόν όλες εκείνες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που συντελούν στη λάμψη και την υγεία του δέρματος. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, όπως όλοι γνωρίζουμε ο συμπυκνωμένος χυμός αλόης έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο πεπτικό σύστημα και αυτό λόγω κάποιων ουσιών οι οποίες μαλακώνουν τα κόπρανα και έτσι διευκολύνεται η αφόδευση με αποτέλεσμα τη αποκατάσταση του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, η αλόη έχει και αποτοξινώτικες ιδιότητες, και βεβαίως ας μην ξεχνάμε ότι για να έχουμε υγιές και όμορφο δέρμα, πρέπει να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Τα λιπαρά οξέα από τα ψάρια (ωμέγα-3) έχουν παρά πολλούς ρόλους. Ο βασικός όμως στο κομμάτι της ομορφιάς είναι ότι προστατεύουν τη μεμβράνη των κύτταρων.
ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ
Ένα βότανο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδη. Το χρησιμοποιούσαν οι κινέζες πριγκίπισσες σε πολλές συνταγές ομορφιάς. Πλούσιο επίσης σε αμινοξέα, τα όποια όπως γνωρίζουμε είναι δομικά συστατικά των πρωτεϊνών, οι οποίες βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Έχει δυναμωτικές και αντιγηραντικες ιδιότητες.
ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΗ ΡΙΖΑ
Έχει ιστορία 2.000 ετών σαν βότανο. Έχει δυναμωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ονομαζόταν το βότανο του σεξ, στον πολιτισμό των Ίνκας γιατί αυξάνει τη λίμπιντο σε άνδρες και γυναίκες. Ιδιαίτερα χρήσιμο στο γυναίκειο πληθυσμό γιατί περά των αντιοξειδωτικών ουσιών, δυναμώνει τον οργανισμό τονώνοντας την ευεξία του. Επίσης διαθέτει πρωτεΐνες και λιπίδια για την ελαστικότητα του δέρματος.
ΓΚΑΡΣΙΝΙΑ
Ένα βότανο άγνωστο σε μας γιατί η προέλευση του είναι από την νοτιοανατολική Ασία, συγκεκριμένα την Καμπότζη. Βοήθα παρά πολύ στην απώλεια βάρους, και αυτό γιατί εμποδίζει ένα ενζυμο το όποιο μετατρέπει την ενέργεια (θερμίδες) που παίρνουμε από την τροφή μας σε λίπος. Έτσι το σώμα μας αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει για λογούς ενέργειας από το αποθηκευμένο λίπος, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουμε.
ΓΥΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
Δεν είναι η γύρη που όλοι γνωρίζουμε, η οποία προκαλεί αλλεργίες. Είναι η γύρη που κάθεται χαμηλά στα λουλούδια. Θεωρείται ως η πλέον πλήρης τροφή γιατί περιέχει σχεδόν τα πάντα από βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Στο κομμάτι της ομορφιάς, συστήνεται λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
ΠΡΟΠΟΛΗ
Τη γνωρίζουμε όλοι και έχει ιστορία 5.000 ετών, καθώς τη χρησιμοποιούσαν οι Σύριοι, και οι Έλληνες. Ο λόγος που τη συστήνουμε στο κομμάτι της ομορφιάς είναι γιατί λόγω των αντιβιοτικών της ιδιοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε δερματικά προβλήματα.
ΤΑΡΑΞΑΚΟ (ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ)
Ελληνικό και πολύ γνωστό. Διαθέτει έντονη αποτοξινωτική δράση, κυρίως στο συκώτι, και για αυτό το λόγο προτείνεται στο κομμάτι της ομορφιάς.
Φυσικές τεχνικές ομορφιάς προσώπου
ΜΑΣΚΑ ΑΥΓΩΝ για λίφτινγκ
Χτυπήστε ένα αυγό
Απλώστε σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ
Αφήστε 10 λεπτά
Επαναλάβετε και αφήστε τη μάσκα 20 λεπτά
Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας
ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ για ενυδάτωση
Μουλιάστε 12 ώρες φασολάκια
Πολτοποιήστε τα
Απλώστε το πολτό σε υγρό πρόσωπο
Αφήστε τον πολτό να δράσει στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά.
Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά πολύ καλή υδατική κρέμα πρωί και βράδυ.
Πρησμένο πρόσωπο
Μπάνιο με άλατα
Κομπρέσες με νερό και αλάτι.
συγκεκριμένα
1.ΓΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΒΛΕΦΑΡΑ
Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε μια κούπα νερό
Ρίξτε μέσα 2 ροδέλες αγγούρι και βάλτε τη κούπα το ψυγείο για 20 περίπου λεπτά
Τοποθετήστε τις ροδέλες στα μάτια σας με τα βλέφαρα κλειστά.
Αφήστε τις 10 λεπτά

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Βράστε φρέσκο γάλα μέχρι να πιάσει πέτσα
Αφαιρέστε την πέτσα, τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο και αφήσετε 5 λεπτά στη κατάψυξη η 20 λεπτά στο ψυγείο
Απλώστε τη γύρω από τα μάτια
Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 20 λεπτά

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ
Καταναλώνετε εποχιακά φαγητά
Μην κάνετε πολύπλοκους συνδυασμούς τροφών. Τρώτε απλά
Μην καταναλώνετε διαφορετικά ειδή φρούτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καταναλώστε 1 είδος.
Αποφεύγετε αλκοολούχα ποτά άνω των 15 βαθμών.
Καταναλώστε άφοβα αντιοξειδωτικά αφεψήματα όπως Λουΐζα , πράσινο και κόκκινο τσάι, φασκόμηλο ιβίσκος καλεντουλα. Βοηθάμε παρά πολύ στη λάμψη του προσώπου, στην πέψη, και στη πρόληψη των ρυτίδων.
Μη χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι.
Χρησιμοποιήστε μηλοξυδο και λεμόνι στις σαλάτες σας.
Συνιστώμενη ημερησία ποσότητα κατανάλωσης ελαιολάδου 4-6 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα
Στο τομέα της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προτιμήστε ανθότυρο η κατικι
Χρησιμοποιήστε αρωματικά χόρτα σε φαγητά και σαλάτες όπως μαϊντανός, άνηθος, εστραγκόν, σιμπουλετ, δυόσμο, ρίγανη.
Αποφύγετε καφέ σε συνδυασμό με γάλα η κρέμα γάλακτος
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΟ ΔΕΡΜΑ
Ζεστές βρασμένες τροφές
Όχι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, ζάχαρη, γλυκά, λιπαρά.
Όχι ωμές και κρύες τροφές
Όχι γεύματα αργά το βράδυ
ΛΕΠΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΡΥΤΙΔΕΣ
Λήψη λευκών πρωτεϊνών , και ελαιολάδου
8-14 ποτήρια νερό την ήμερα
Υγρές τροφές πχ ποριά επειδή τα μουλιάζουμε σε νερό
Αλάτι στο φαγητό.
Ο βελονισμός πραγματικά λειτουργεί στα προβλήματα των αρθρώσεων
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ο βελονισμός μπορεί πραγματικά να ανακουφίσει τον πόνο στις αρθρώσεις μας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η άποψη της Ανατολής ότι το σώμα είναι ένα πολύπλοκο και αλληλένδετο ενεργειακό σύστημα μπορεί να έχει και τα θετικά της, τελικά. Μείωσε “σημαντικά” τον πόνο στις αρθρώσεις και τη δυσκαμψία σε μία ομάδα 43 γυναικών που λάμβαναν συμβατική θεραπεία για καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες είχαν κάνει είτε πραγματικά βελονισμό ή μια «εικονική» εκδοχή του, εξαλείφοντας έτσι την πιθανότητα ότι τα οφέλη ήταν όλα στο μυαλό τους. Οι ερευνητές, από το Columbia University Medical Center στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι ο βελονισμός ήταν τόσο αποτελεσματικός ώστε το 20 τοις εκατό των γυναικών ήταν σε θέση να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή για τον πόνο τους – κάτι που καμία από όσες είχε κάνει πλασματικό βελονισμό δεν ήταν σε θέση να το κάνει.

Πηγή: Journal of Clinical Oncology, 2010; 28: 1154.
Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.