Tuesday, May 31, 2016

Φωτεινή Αραμπατζή από Ρόδο: «Προτεραιότητα της ΝΔ για τον Τουρισμό οι φορολογικές ελαφρύνσεις και η προστασία της νησιωτικότητας»

Από το νησί της Ρόδου, όπου ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί τον Ιανουάριο του 2015 ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή κατήγγειλε τη φοροκτηνωδία της Κυβέρνησης, που στραγγαλίζει την Τουριστική επιχειρηματικότητα υπογραμμίζοντας ότι «προμετωπίδα» της ΝΔ θα είναι η προστασία της νησιωτικότητας και στόχος οι φοροελαφρύνσεις από την φοροεπιδρομή, που έχει δεχθεί σωρευτικά η Τουριστική βιομηχανία».

Ως μέλος του κλιμακίου της ΝΔ, που επισκέφθηκε το νησί, αποτελούμενο από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τους Τομεάρχες Φορολογικής Πολιτικής, κ, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και Ναυτιλίας, κ. Σίμο Κεδίκογλου, η Σερραία Βουλευτής διεμήνυσε ότι «απέναντι σε μία Κυβέρνηση, που θέτει σε ορατό κίνδυνο την ανάπτυξη αν όχι και τη βιωσιμότητα της ελληνικής τουριστικής επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία προτάσσει ένα ξεκάθαρα φιλικό, ένα ξεκάθαρα επιχειρηματικοκεντρικό,  Τουριστικό Πρόγραμμα με στόχο την ανάσχεση των εμποδίων, την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και τη διεύρυνσή του σε 12μηνη βάση.


Η κ. Αραμπατζή, τόσο στην ομιλία της στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσων όσο και στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δωδεκανήσου και με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των Δωδεκανήσων στο Επιμελητήριο Ρόδου, υπογράμμισε ότι το Τουριστικό Πρόγραμμα της ΝΔ θα είναι βασισμένο σε μια "συμφωνία αλήθειας", που έχει αντίκρισμα αξιοπιστίας, στις θεσμικές παρεμβάσεις, στην επίτευξη των φοροελαφρύνσεων αλλά και στην εκτόξευση του Τουρισμού με μετρήσιμα αποτελέσματα, την οποία πέτυχε η ΝΔ κατά την πρόσφατη διακυβέρνησή της.

Η κ. Αραμπατζή στηλίτευσε τις «ιδεοληπτικές εμμονές» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στον κόσμο της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι είναι περισσότερο από εξοργιστικό και πολιτικά εγκληματικό, να «πυροβολείται» από την παρούσα Κυβέρνηση η μοναδική επιχειρηματική βιομηχανία της χώρας, που συνεχίζει να αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων σε φοροδοτικό και εισφοροδοτικό επίπεδο για την οικονομία της χώρας, ακόμη και σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια της βαθιάς κρίσης και της νέας ύφεσης.

Επίθεση, με μια μακρά σειρά βαρύτατων άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως ο υπερδιπλασιασμός του ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5 % της ΝΔ στο  13% επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% επί ΝΔ στο 24% επί ΣΥΡΙΖΑ, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, ο φόρος «διαμονής» σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, από το 2018, η μεγάλη αύξηση σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης. Επιστέγασμα όλων, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 11 ακόμη νησιά, από τα 6 πρώτα νησιά στα οποία καταργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015.


Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση για «κοντόφθαλμη πολιτική» και πλήρη έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον ελληνικό Τουρισμό, αφού επαναπαύεται αναφερόμενη μονοδιάστατα σε αριθμούς αφίξεων Τουριστών - και αυτές αποτέλεσμα της κεκτημένης δυναμικής από τη ΝΔ αλλά και της υφιστάμενης ευνοϊκής γεωπολιτικής συγκυρίας - αντί να εστιάζει στην σταθερή μεσομακροπρόθεσμη μεγιστοποίηση των εσόδων από τους Τουρίστες, που επισκέπτονται την Ελλάδα. 



Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.