Thursday, May 26, 2016

«Με το Πολυνομοσχέδιο δεν καταστρέφετε μόνο την Κυβερνητική σας προοπτική και μία ιδεολογία αλλά την ίδια την χώρα»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-
ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Βουλή την Παρασκευή 20-5-2016 στη συζήτηση του επίμαχου «Πολυνομοσχεδίου».
Στην αρχή της Ομιλίας του ο Βουλευτής, αφού έλαβε τον
λόγο μετά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. κ. Ιωάννη Τσιρώνη ανάφερε ότι:  «ο προλαλήσας Yπουργός εχθές στην Πρωτολογία του μας είπε ότι: Τι να κάνουμε, το νομοσχέδιο που έρχεται είναι δύσκολο αλλά έρχεται γιατί έχουμε κρίση. Έχουμε κρίση. Το τόνισε τρεις φορές. Και εγώ ερωτώ: Δεν γνωρίζατε ότι από το 2010 μέχρι τέλους του 2014 είχαμε κρίση; Όταν τάζατε τα πάντα στους πάντες στον ελληνικό λαό δεν το γνωρίζατε αυτό; Αλλά τότε συστηματικά και με διάρκεια χρησιμοποιήσατε στοχευμένο το ψέμα για να είστε σήμερα Kυβέρνηση. Αυτοί οι δεκαπέντε μήνες όμως, διότι άκουσα από τον προηγούμενο ομιλητή επίσης να λέει ότι είμαστε μόνο 15 μήνες τι να κάνουμε; Εμείς φταίμε για όλα; Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν επιβεβαίωση από τον κ. Στουρνάρα αλλά σας έδειξε και απέδειξε εχθές ότι αυτοί οι δεκαπέντε μήνες στοίχισαν μια δανειακή σύμβαση εις βάρος του ελληνικού λαού 86 δις ευρώ και επιπλέον φόροι που τώρα πληρώνει τον λογαριασμό ο ελληνικός λαός πλέον των 13 δις ευρώ».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τζελέπης σχολίασε: «Ακούσαμε ότι είναι το τελευταίο δύσκολο νομοσχέδιο. Δεν θα υπάρξουν άλλα από εδώ και πέρα. Μα φυσικά δεν θα υπάρξουν άλλα από δω και πέρα. Γιατί όμως δεν θα υπάρξουν άλλα; Γιατί: Όλη την περιουσία του ελληνικού λαού την μεταφέρετε στο υπέρ-ταμείο όπου αυτόματα από μόνο του το εποπτικό συμβούλιο, θα κατευθύνει το διοικητικό συμβούλιο για την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζεται επίσης να έρθουν να πάρουμε άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής γιατί αυτά πηγαίνουν στον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής όπου εάν δεν πάρει μέτρα ο Υπουργός τότε εκεί αυτομάτως θα γίνονται οι περικοπές. Δηλαδή: Εξωκοινοβουλευτικά όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Μάλλον πάτε να αλλάξετε το Πολίτευμα της χώρας μας. Με τις εκδόσεις των προεδρικών διαταγμάτων από δω και πέρα. Δυστυχώς για εσάς όμως ο ελληνικός λαός δεν έχει πάθει ούτε αμνησία ούτε ακρισία. Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί την πιο ακραία απόδειξη ότι η Κυβέρνηση αυτή εξαπάτησε με όποιον τρόπο μπορούσε τον ελληνικό λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του. Τώρα όμως η πραγματικότητα εκδικείται και τα ψέματα καταρρέουν ένα-ένα. Τελείωσε πλέον ο κύκλος των ψευδαισθήσεων, οι μύθοι που εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν ψεκασμό ψεμάτων. Το νομοσχέδιο αυτό είναι η επιτομή της πλήρους παράδοσης μιας αναξιόπιστης, υποταγμένης και υποτελούς χώρας στους δανειστές. Το οδυνηρό δυστυχώς, και λυπάμαι όπως θα το εκφράσω, είναι ότι δεν βάζετε πια μόνο φόρους, αλλά με το νομοσχέδιο αυτό και με τις διατάξεις του καταπατάτε και την εθνική κυριαρχία. Ειλικρινά διερωτώμαι πού πήγε το εθνικό σας ανάστημα; Η εθνική υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας; Η εθνική σας υπερηφάνεια; Η χώρα είναι πλέον όχι σε επιτήρηση, αλλά σε καθεστώς πλήρους υποταγής και παράδοσης στους δανειστές. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο απαισιόδοξη και πιο αποικιοκρατική και δουλοπαροικιακή συμφωνία».
Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο της επιβολής του ΕΝΦΙΑ στην αγροτική τάξη. «Καταρχήν να σας θυμίσω ότι ο Πρωθυπουργός έλεγε για τον ΕΝΦΙΑ ότι είναι ένας πολύ κακός Νόμος, ότι δεν διορθώνεται, ότι μόνο καταργείται και μάλιστα με ελαφριά την καρδιά υιοθέτησε τότε και το κίνημα «δεν πληρώνω», ούτε ο ίδιος έλεγε ότι δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ. Ερχόμαστε σήμερα με τον ΕΝΦΙΑ και με αυτά τα οποία βλέπουμε εδώ- ιδιαίτερα εγώ θα πω για την αγροτική τάξη- όπου αυξάνεται σε όλες τις κλίμακες και σε όλους τους συντελεστές, ανά τετραγωνικό μέτρο και συνεπώς και των αγροτεμαχίων, ο οποίος στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τους συντελεστές χρήσης, αυξάνοντας τον άμεσο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες για όλα τα αγροτεμάχια. Η αύξηση του άμεσου ΕΝΦΙΑ είναι κατά μέσο όρο 23,5%, για όλα τα οικόπεδα. Επίσης, και για τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίων πόλεων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγική διαδικασία, συνυπολογίζονται πλέον στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου αγρότη για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Μειώνεται στις 200.000 από 300.000 που ίσχυε για την καταβολή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, οπότε μεγαλύτερος αριθμός αγροτών θα καταβάλει και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Αυξάνεται δηλαδή ο συντελεστής κάθε κλίμακας για τον υπολογισμό του επιπλέον ΕΝΦΙΑ και είναι σημαντικό ότι τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις επιβάλλονται στις μεσαίες κλίμακες που υπάγονται οι αγρότες από 200.000 μέχρι 400.000 και εκεί η αύξηση είναι 150% με 200% και αν βάλουμε εδώ επάνω στην αύξηση από το 23% στο 24% που μόνο για τα γεωργοεφόδια με τζίρο 1 δισ. ευρώ καταλαβαίνετε το τι σημαίνει. Να συνυπολιστούν σε όλα αυτά και η αύξηση στο πετρέλαιο, στη βενζίνη; Όπως επίσης και η αύξηση των τελών σταθερής τηλεφωνίας που αγγίζει και αυτούς;».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Με αυτό το Νομοσχέδιο δεν καταστρέφετε μόνο την κυβερνητική σας προοπτική και μία ιδεολογία, αλλά την ίδια τη χώρα».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασματα της Ομιλίας του Βουλευτή στους παρακάτω συνδέσμους:


Για πιο άμεση ενημέρωση κάντε like στην σελίδα μας στο facebook εδώ: Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.