Sunday, September 16, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης, ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 2018 ΣΒΗΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ



Με το τέλος της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φέτος άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της 83ης ΔΕΘ.
Οι Blues Brothers Approved Show θα κλείσουν το βραδινό πρόγραμμα, που άνοιξε την Κυριακή με Βασίλη Καρρά, για να θυμίσουν ότι τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ και επίσημο ποτό της διοργάνωσης η coca cola.


Ο οικονομικός και επιχειρηματικός απολογισμός της ΔΕΘ, όπως ήδη δηλώνουν οι διοργανωτές, θα είναι καλύτερος από πέρυσι, αλλά μακριά από τις προσδοκίες μιας δυναμικής και εξωστρεφούς διοργάνωσης.
Φέτος, η ΔΕΘ είχε σχετική πολιτική μετριοπάθεια, πολλά χημικά και περισσότερους αστυνομικούς και λόγω παρουσίας του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.
Η πολιτική πόλωση άρχισε και πάλι το απόγευμα της Κυριακής και σύντομα θα χτυπήσει κόκκινο για να μας οδηγήσει στις εκλογές.
Είχε ακριβότερο εισιτήριο εισόδου, υψηλότερο κασέ τραγουδιστών και περισσότερο χαρακτήρα εμποροπανηγύρεως.
Το περίπτερο των ΗΠΑ, παρότι είχε την υψηλότερη επισκεψιμότητα, δεν έδωσε τον διεθνή και εξωστρεφή χαρακτήρα που θέλουμε, αφού είδαμε μόνο τους λογότυπους των αμερικανικών κολοσσών και τίποτα περισσότερο δυστυχώς.
Η κρατική παρουσία και γενικότερα των φορέων του Δημοσίου κάλυπταν το 50% του εκθεσιακού χώρου με εμβληματικό για δεύτερη φορά το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κανένας δεν έχει καταλάβει τη σχέση του με τη ΔΕΘ.
Τα προσχήματα για την έκταση της κρατικής παρουσίας και πάλι έσωσε το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που φιλοξένησε τις αξιόλογες start up εταιρείες.
Σταματώ εδώ - αναλυτικά θα γράψω τις επόμενες ημέρες, αφού δημοσιευθεί και ο επίσημος απολογισμός της διοίκησης και κυρίως θα γράψω αυτό που χρόνια προτείνω: την ενίσχυση του επιχειρηματικού και εξωστρεφούς χαρακτήρα της ΔΕΘ και τη διοργάνωση του FORUM TIF στα πρότυπα του FORUM DAVOS για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αντί των σημερινών ανούσιων κομματικών μονολόγων.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.