Monday, September 17, 2018

Στο «σφυρί» η δημόσια περιουσία των Σερραίων πολιτών» τονίζει με Ερώτησή του ο Μ. Τζελέπης


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π. 1582/137/17-9-2018 Ερώτηση-ΑΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο υποστηρίζει εντόνως ότι «στο σφυρί βρίσκεται η δημόσια περιουσία των Σερραίων πολιτών».


Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Εν μέσω θέρους, εν μία νυκτί, χωρίς καμία διαβούλευση και εν πλήρη αγνοία των τοπικών φορέων γίναμε «ξαφνικά» μάρτυρες της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας. Εκτός από τα 70.000 ακίνητα που είχε μέχρι πρότινος η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η Κυβέρνηση «έβαλε ως υποθήκη» για 99 χρόνια-κατόπιν αιτήματος του Υπερταμείου, (όπου ανήκει πλέον η ΕΤΑΔ) άλλα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πιστή πάντα στις απαιτήσεις των δανειστών, υπέγραψε την εν λόγω απόφαση στης 19/6/2018, δύο ημέρες πριν από τις αποφάσεις του Eurogroup και το απόλυτα «επιτυχημένο σόου της γραβάτας» για το ελληνικό χρέος, χωρίς να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών . Αν και η Απόφαση έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σε μία σελίδα μόνο (ΦΕΚ Β 2320 της 19.06.2018), δεν κατονομάζει ποια είναι τα ακίνητα που το Δημόσιο εκχωρεί στην ΕΤΑΔ και το ΥπερταμείοΑπό αυτά, τα 39 αστικά και αγροτικά ακίνητα βρίσκονται στην πόλη των Σερρών και πέριξ των οικισμών της πόλης, σύνολο δηλαδή περίπου 1,5 εκατομμυρίων τ.μ. Σερραϊκής γης έχουν περιέλθει πια στην κυριότητα του Υπερταμείου μεγάλης ιστορικής, πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής αξίας».
       Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής τονίζει ότι: «αξίζει να υπογραμμιστεί ότι Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται και ισχυρίζονται κατ’  εφαρμογή του Ν. 4389/2016  «ακίνητα που έχουν ιδιαίτερα πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον θα επιστραφούν και στο Υπερταμείο θα μείνουν αποκλειστικά ακίνητα που προσφέρονται για εμπορική αξιοποίηση».
Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών να τον ενημερώσει πώς επετράπη η μεταβίβαση ακινήτων με ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, χωρίς τη συναίνεση των τοπικών φορέων, με ποιόν τρόπο και πότε αυτά θα επιστραφούν πίσω. Επίσης, ο Βουλευτής   αιτείται να μάθει ποια είναι τα δημόσια ακίνητα από τον Ν. Σερρών που περνούν στα χέρια του Υπερταμείου και ζητάει να του κατατεθούν αναλυτικώς όλα τα στοιχεία που αφορούν τα ακίνητα του Ν. Σερρών. Κλείνοντας, ο κ. Τζελέπης ρωτάει τον Υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να αναθεωρήσει τις Αποφάσεις του αυτές δεδομένου ότι αποτελούν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και η εν λόγω Απόφαση είναι στην ουσία «η απόλυτη υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας μας».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.