Friday, November 16, 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας τιμά την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε τιμώντας την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας θυμάται και τιμά την επέτειο των 45 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του 73 ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, γιατί το παράδειγμα του ξεσηκωμού εκείνου είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα, και θα παραμένει για πάντα ζωντανό.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας προχώρησε στις παρακάτω εκδηλώσεις.


Την Παρασκευή 16.11 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με τη συμμετοχή του Συντονιστή της Ν.Ε. Αχαΐας Μιχάλη Σιδηρόπουλου, του Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη, και στελεχών του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στην παλαιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη στην Πάτρα, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και όλους.ες τους αγωνιστές.ιστριες που βασανίστηκαν σε αυτόν το τόπο θυσίας και μαρτυρίου της πόλης μας.
Την Τετάρτη 14.11 το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα “Πολυτεχνείο 73: Χθες, Σήμερα, Αύριο” με ομιλητές τον Θοδωρή Καλογήρου Γενικό Γραμματέα του ΣΦΕΑ και τον Κώστα Βογιατζή, και οι δύο υπήρξαν μέλη της Επιτροπής Κατάληψης του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών τον Νοέμβριο του 73. Στην φιλόξενη και ζεστή αίθουσα του θεάτρου Αγορά στην Πάτρα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ημέρες κατάληψης του Παραρτήματος  και στην εξέγερση των φοιτητών στην Πάτρα το Νοέμβριο του 73. Οι ομιλίες τους έπιασαν το νήμα της ιστορίας από την ήττα της Αριστεράς στον Εμφύλιο, στο μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς, την Δικτατορία και συνεχίστηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη κατάληψη του Παραρτήματος στη Πάτρα, τη Μεταπολίτευση, τις πολιτικές διεργασίες μέσα στην ελληνική κοινωνία τις δεκαετίες 80 και 90, την επίπλαστη ευμάρεια του 2000, φθάνοντας στην νίκη της Αριστεράς το 2015, το συμβιβασμό το καλοκαίρι του 2015 αλλά και στη κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας στην νέα μεταμνημονιακή εποχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνάμεις που βγαίνουν ξανά από το σκοτάδι, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στους νοσταλγούς της χούντας, που από ακόμα και από τα κοινοβουλευτικά έδρανα δεν διστάζουν να υμνήσουν τον δικτάτορα, του φασισμού, του ναζισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, σκορπίζοντας το μίσος τους ενάντια στο διαφορετικό. Τονίστηκε ότι ο αγώνας για την Ελευθερία, για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, για την προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών, εργασιακών δικαιωμάτων δεν σταματά ποτέ. Τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό αφιέρωμα με πολιτικά τραγούδια της εποχής.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.