Friday, November 2, 2018

Σύσταση Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Εξωτερικού με έδρα το Βουκουρέστι


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4895 Β’/01-11-2018) δημοσιεύθηκε η κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και της Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, Μερόπης Τζούφη, σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η με αρ. Φ.821/3401Κ/207807/Η2/14 (ΦΕΚ 3543 Β΄/30-12-2014) απόφαση «Περί καθορισμού έδρας και περιοχής ευθύνης των Συντονιστών Εκπαίδευσης των Ελληνικών Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών του Εξωτερικού».
Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζεται η έδρα και η περιοχή ευθύνης των Συντονιστών Εκπαίδευσης των Ελληνικών Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών του Εξωτερικού, ως εξής: 


ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βουκουρέστι υπάγονται οι χώρες: Μολδαβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και ΠΓΔΜ.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μαριούπολη υπάγονται οι χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιζία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν. 
Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η υπ’ αριθ. Φ.821/3401Κ/207807/Η2/14 (Β’ 3543) απόφαση «Καθορισμός έδρας και περιοχής ευθύνης των Συντονιστών Εκπαίδευσης των Ελληνικών Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών του Εξωτερικού», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη σύσταση Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Εξωτερικού στο Βουκουρέστι στοχεύει στην καλύτερη εκπαιδευτική και διοικητική οργάνωση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.