Friday, November 2, 2018

Προγραμματική Συμφωνία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.ΕΘ. και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ


Στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας προχώρησαν από κοινού η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).


Η Προγραμματική Συμφωνία μόνιμης συνεργασίας  αφορά τόσο στη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων κατά τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠ.Α.Λ. Ελλάδας-Κύπρου ανά σχολικό έτος και των αθλητικών δράσεων και αγώνων των φοιτητών/τριών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στην ενημέρωση και πληροφόρηση  από τον αρμόδιο εθνικό φορέα (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο την πρόληψη χρήσης απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων στου μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς επίσης και στους φοιτητές/τριες – αθλητές/τριες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας έμφαση στους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία το ντόπινγκ και τη βλάβη που επιφέρει στις ηθικές αξίες του αθλητισμού.
Την Προγραμματική Συμφωνία συνυπογράφουν ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ηλίας Γεωργαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Δημήτριος Κερερές.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.