Saturday, November 3, 2018

«Χ»αμόγελα για Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ


Οι πράσινοι είχαν πιο καλές ευκαιρίες από την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν με ντέρμπι να τελειώνει ισόπαλο (0-0). Κακή εμφάνιση από τους κιτρινόμαυρους
Ο Παναθηναϊκός απέδειξε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πως έχει μέλλον και η προσπάθεια των πράσινων με τα νέα παιδιά αν μη τι άλλο αποδεικνύεται εξαιρετική. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με την Ένωση, το οποίο έληξε ισόπαλο 0-0, ωστόσο ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την εμφάνιοση της, κάτι που επισήμανε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα και ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων, Μαρίνος Ουζουνίδης.


Το παιχνίδι είχε εικόνα ντέρμπι, με τους τυπικά γηπεδούχους να κερδίζουν τις εντυπώσεις, καθώς σπατάλησαν τις πιο κλασικές φάσεις για γκολ. Απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της, δεν μπόρεσε να βρει πολλούς χώρους και έτσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ.
Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε μια τριάδα στην άμυνα, προκειμένου η ομάδα του να αποκτήσει περισσότερο βάθος στα μετόπισθεν και να μην αφήσει χώρους στην ΑΕΚ. Έτσι ο Κουλιμπαλί ανέλαβε χρέη δεξιού στόπερ, με τον Γιόχανσον να καλύπτει μόνος του όλη την πλευρά.
Από την άλλη μεριά ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε αυτό το 4-4-2 που εφαρμόζει σταθερά, με τους Μάνταλο, Μπογέ στα άκρα και τον Λιβάγια με τον Πόνσε στην επίθεση. Ένα σχήμα με επιθετικούς προσανατολισμούς και στόχο να δημιουργηθεί από την αρχή πίεσε στην άμυνα των «πράσινων».
Οι δύο ομάδες δεν ανοίγονταν και έδειχνε η μία να παίρνει το λάθος της άλλης. Εκείνος που ήταν πάντως πιο απειλητικός ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 4’ με το σουτ του Γιόχανσον που έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μπάρκα.
Η Ένωση από την άλλη κατάφερε από ένα σημείο και μετά να αποκτήσει την κατοχή και να κρατά περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, όμως δεν έβρισε τους διαδρόμους για να φτάσει στην εστία του Διούδη. Στο 30’ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, στην πιο κλασική φάση του πρώτου μέρους.
Μετά το λάθος του Τσιγκρίνσκι οι γηπεδούχοι βγήκαν τρεις εναντίον δύο στην αντεπίθεση, ο Μακέντρα βρέθηκε φάτσα με τον Μπάρκα, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Αυτή η φάση αφύπνισε τον Δικέφαλο που έγινε πιο κινητικός και κατάφερε να φτάσει σε δύο περιπτώσεις με αξιώσεις μπροστά από την εστία των «πράσινων.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο θεαματικό από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν με μεγαλύτερη όρεξη στην επίθεση και να δίνουν έναν διαφορετικό ρυθμό στο ματς. Η Ένωση ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, όταν στο 61’ ο Λιβάγια έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια και έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, που έδιωξε με δυσκολία ο Διούδης. Ενώ τρία λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου έφυγε ελάχιστα άουτ.
Οι Κιτρινόμαυροι δεν βρήκαν ένα γκολ στο καλό ξεκίνημά τους στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτεί. Οι «πράσινοι» σπατάλησαν άλλη μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 66’, όταν ο Μπουζούκης βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε με το δεξί πέρασε άουτ. Το σίγουρο είναι πως οι πράσινοι μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εμφάνση τους, σε αντίθεση με την Ένωση που δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει με την απόδοση της.
Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης, 3-4-3): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης (63’ Κάτσε), Ινσούα, Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα
ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος (81’ Αλεφ), Μπογέ (72’ Γκάλο), Λιβάγια, Πόνσε (78’ Κλωναρίδης)

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.