Friday, April 1, 2016

Προθεσμία παράδοσης προϊόντος ορυζοκαλλιεργητών με συνδεδεμένη ενίσχυση

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μετά την κοινοβουλευτική αναφορά με αριθμό 928/ 21-1-2016, η οποία έθετε το ζήτημα της πιεστικής προθεσμίας πώλησης του ρυζιού από τους παραγωγούς, όπως  προέβλεπε η Υπουργική  Απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 924/Β/21.5.2015 ,  ώστε να υποβληθούν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά της καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης, παρατάθηκε η εν λόγω προθεσμία με την απόφαση (31542/03-02-2016) του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 28/3.

  Εν τούτοις  λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες του προϊόντος. Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Σερρών παραμένει αδιάθετο περίπου  το 50% του παραγόμενου προϊόντος, δηλαδή  19.000 τόνοι.
Επειδή υπό την πίεση εκπνοής της προθεσμίας μειώνεται η πιθανότητα να πετύχουν οι παραγωγοί ικανοποιητικές τιμές, τουλάχιστον συγκρίσιμες με τις περσινές (40λ-45λ).
Επειδή παραμένει ασαφής η αναγκαιότητα της τόσο ασφυκτικής προθεσμίας παράδοσης του συγκεκριμένου προϊόντος.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός
1)      Εξετάζει ως προσωρινή εναλλακτική λύση  την παράταση της προθεσμίας παράδοσης του προϊόντος (υποβολή τιμολογίων) τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου;
2)      Εξετάζει άλλα μέτρα για την μονιμότερη αντιμετώπιση του θέματος;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταμπουλή Αφροδίτη
Αραχωβίτης Σταύρος
Δημαράς Γιώργος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Μιχελογιαννάκης Γιάννης
Ντζιμάνης Γεώργιος

Τριανταφύλλου Μαρία

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.