Friday, May 6, 2016

«Η αποκάλυψη του ψεύτικου λόγου της γλώσσας «Πινόκιο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-
ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Πέμπτης 5-5-2016 στην επί της αρχής συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».
Ομιλία Μ. Τζελέπη Σ/Ν Υπουργείου Παιδείας 5-5-2016 https://youtu.be/iJsgDgxhPNU
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Βουλευτής λόγω της συμπλήρωσης 6 χρόνων από την τραγωδία της Marfin αιτήθηκε «να αποτίσουμε φόρο τιμής στα τέσσερα θύματα της MARFIN, που ήταν αποτέλεσμα του αντιμνημονιακού όχλου και μάλιστα, δεν τιμά και τη Δημοκρατία μας το ότι δεν αποδόθηκε ακόμα δικαιοσύνη».
Επίσης, ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα. «Πραγματικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτές τις πρόσφατες πασχαλινές γιορτές βιώσατε όλοι την προαναγγελθείσα πασχαλινή αλλαγή που μας είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Φυσικά, εννοώ την ανάσταση της οικονομίας. Μα, φυσικά, όχι. Άλλη μία «κόκκινη γραμμή» ξεθώριασε πριν την ώρα της, όπως και οι υπόλοιπες «κόκκινες γραμμές» που επιστρατεύονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να συγκαλύψουν την άτακτη υποχώρησή της σε ολόκληρο το μέτωπο των διαπραγματεύσεων και την πλήρη υποταγή της. Μπορεί να μην είχαμε την ανάσταση της οικονομίας, αλλά είχαμε την αποκάλυψη του ψεύτικου πολιτικού σας λόγου, της γλώσσας «Πινόκιο» που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε, η οποία όμως σήμερα πλέον δεν γίνεται πιστευτή και δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν. Στην πραγματικότητα, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών φορτώνουν ένα δυσβάσταχτο σταυρό στον ελληνικό λαό, μια άγρια φοροεπιδρομή και εισφοροεπιδρομή δήμευσης των εισοδημάτων που εξοντώνουν κάθε τι παραγωγικό στη χώρα, μικρομεσαίους, νέους επιστήμονες, αγρότες και με νέες παράλληλα αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν κυρίως τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι το πακέτο των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχετε συμφωνήσει. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ελληνικός λαός πλέον έχει κουραστεί να παρακολουθεί επί δεκαεπτά μήνες τις σκληρές διαπραγματεύσεις σας και να ενημερώνεται για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς το μόνο που ακούει καθημερινά είναι «μέτρα, μέτρα, μέτρα», «φόροι, φόροι, φόροι». Περιμένει πλέον το μοιραίο που θα υποβαθμίσει το επίπεδο της καθημερινότητας της ζωής του».
            Στη συνέχεια, ο Βουλευτής σχολίασε και την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο με «fast-track διαδικασίες». Όπως τόνισε: «Το Σαββατοκύριακο αυτό να φέρετε το πλέον αποκρουστικό νομοσχέδιο της τελευταίας δεκαετίας εις βάρος του ελληνικού λαού, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές, απλώς για να πιάσετε την κοινωνία στον ύπνο. Πρόκειται για νομοθέτηση «fast track» Σαββατοκύριακου. Τα δε συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων σπεύδουν να βάλουν πλάτη στην Κυβέρνηση, φιμώνοντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλείνοντας τα μικρόφωνα και κατεβάζοντας τα μολύβια, απαλλάσσοντας έτσι την Κυβέρνηση από οποιαδήποτε ενοχλητική κριτική».
Ακόμα, ο κ. Τζελέπης χαρακτήρισε το προωθούμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ως «ένα Σχέδιο Νόμου που δημιουργεί μια ταξική παιδεία. Είναι εγκληματικό να καταργείτε το ολοήμερο σχολείο. Πρόκειται για άλλη μια επαναστατική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως η κατάργηση της αριστείας! Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο ήταν μια κοινωνική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ που βοήθησε την ελληνική οικογένεια. Ξεκίνησε το 2010 και είχε επεκταθεί στο 65% του μαθητικού δυναμικού της χώρας. Μάλιστα, είχαμε προνοήσει και υπάρχει ήδη σύστημα τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν πιστοποίηση ξένων γλωσσών και γνώσεων πληροφορικής από τα δημόσια σχολεία, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν φροντιστήρια οι γονείς. Με την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου καταργείται και το συγκεκριμένο σύστημα».  

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «Μια αριστερή κυβέρνηση υιοθετεί τις πιο νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στρέφει την ελληνική οικογένεια στην πιο δύσκολη και δεινή οικονομική συγκυρία προς τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, επιβαρύνοντας πάλι τον οικογενειακό προϋπολογισμό».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.