Thursday, September 13, 2018

Ενός λεπτού σιγή στο Δήμο Σιντικής για το θάνατο του Βασίλη Ιντζέ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σιντικής, στην διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, με πρόταση του τέως αντιδημάρχου Δ. Ε. Κερκίνης, κ. Στάθη Ζαπρίδη, και του Προέδρου του Σώματος, Σάββα Σιδηρόπουλο , κράτησε ενός λεπτού σιγή για τον Σερραίο συνδημότη μας από Στρυμονοχώρι Σιντικής, πρώτο υπουργό Βορείου Ελλάδος του ΠΑΣΟΚ που όρισε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, τιμώντας το νομό Σερρών, Βασίλη Ιντζέ, που έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 89 ετών. Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής: Ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Βασίλη Ιντζέ https://youtu.be/FoyRKPiIvBQ








Βιογραφικά στοιχεία


Ο Βασίλειος Ιντζές του Χαραλάμπους (1929 - 11 Σεπτεμβρίου 2018) ήταν Έλληνας πολιτικός. Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ, και υπήρξε ο πρώτος υπουργός Βορείου Ελλάδος του ΠΑΣΟΚ.
Γεννήθηκε το 1929 στο Στρυμονοχώρι του νομού Σερρών. Οι γονείς του κατάγονταν από τον Πόντο. Σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος στο Μικρό Πολυτεχνείο στην Αθήνα.[1] Ήταν από τους πρώτους οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου από το 1963 μέχρι το 1967 (εκλέχτηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1963 και ξανά στις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1964), κατά την προδικτατορική περίοδο.[1]
Μεταπολιτευτικά, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ Σερρών το 1974, και διετέλεσε βουλευτής Σερρών του Κινήματος από το 1975 μέχρι το 1989. Στις πρώτες μεταδικτατορικές εκλογές του 1974 αρχικά δεν εξελέγη, αλλά προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, που έκανε δεκτή την προσφυγή του και το Μάρτιο του 1975 κατέλαβε την έδρα του Θεοχάρη Μηνά της Νέας Δημοκρατίας, που εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα.[2][3] Χρημάτισε υπουργός Βορείου Ελλάδος από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 1985, στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Ιντζές εκλέχτηκε επανειλημμένα μέλος του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων. Εκπόνησε, επίσης, μελέτες με θέματα γύρω από προβλήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας (σιτικό πρόβλημα και καπνικό πρόβλημα), καθώς και το ασφαλιστικό.[4]

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.