Thursday, September 20, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ


Τη θεμελίωση του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου Μακεδονία χαιρέτισαν υπουργοί, αυτοδιοικητικοί και λοιποί παράγοντες.
Έργο σημαντικό, που θα τελειώσει σε δύο χρόνια, με τον διπλασιασμό της χωρητικότητάς του και την ανακαίνιση του σημερινού αεροσταθμού.
Βεβαίως, η πλήρης ανάπτυξη του αεροδρομίου, για να γίνει διεθνής περιφερειακός κόμβος, χρειάζεται κι άλλα έργα, το βήμα όμως είναι σημαντικό και γίνεται μετά την παραχώρησή του σε ιδιωτική διεθνή κοινοπραξία.


Θυμάμαι τις μεγάλες καταγγελίες και καθυστερήσεις για τον διαγωνισμό και τα δάκρυα του αρμόδιου υπουργού, κατά δήλωσή του, όταν υπέγραφε την παραχώρηση.
Θυμάμαι όμως και τις φωνές της κοινοπραξίας, του περιφερειάρχη και λοιπών παραγόντων πέρυσι, που πίεζαν το υπουργείο να μην ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης και δυσκολευτούν οι πτήσεις το δίμηνο του χειμώνα, παραβλέποντας ότι αυτό ήταν επικίνδυνο και παράνομο.
Ευτυχώς ο υπουργός δεν τους άκουσε, το έργο ολοκληρώθηκε -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- και τώρα όλοι καμαρώνουν, ξεχνώντας τι έλεγαν και φυσικά πότε δημοπρατήθηκε και πότε έπρεπε να τελειώσει.
Αλήθεια, το έργο της επέκτασης του άλλου διαδρόμου στη θάλασσα γιατί δεν τελειώνει ακόμη;
Η άλλη διπροσωπία κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων είναι η ανάπτυξη της ζώνης καινοτομίας, της τεχνόπολης και φυσικά ο στόχος να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο νέων τεχνολογιών και περιοχή της νέας οικονομίας - της οικονομίας της γνώσης.
Η στασιμότητα ξεπέρασε την πενταετία σε έναν τομέα που τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, οι ανταγωνιστές μας μεγαλώνουν τη μεταξύ μας απόσταση κι εμείς παρατηρούμε τους νέους επιστήμονες -και όχι μόνον- να φεύγουν.
Μία ακόμη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μία ακόμη πρόταση από τον υπουργό να γίνει, μία αντιπροσωπευτική επιτροπή να μελετήσει το θέμα και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, αν κατάλαβα καλά από τις φωτογραφίες και τις δηλώσεις τους.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.