Sunday, September 16, 2018

Μητσοτάκης: Στις εκλογές θα απαντήσει ο ελληνικός λαός και για το Μακεδονικό


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών
Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν ζητά η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.


«Μέσα από την ψήφο ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα και γιαυτό το θέμα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε κάνοντας ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία. Στην περίπτωση που γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή η ΝΔ δεν θα την κυρώσει.
Αλλά αν οι διαδικασίες στο ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει, αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί, δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας: «Μίλησα στο ΕΛΚ για μια Συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και μίλησα για τα ζητήματα ταυτότητας και της γλώσσας. Ο,τι λέω μέσα στη χώρα, λέω και στο εξωτερικό»
«Δίπλα στη λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα. Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν ποιος τούς εξαπάτησε και συνεχίζει να τούς εξαπατά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον κ. Καμμένο «τσάμπα μάγκα». «Συνεχίζει να προσφέρει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας: «Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα κυρώσω την συμφωνία για το Σκοπιανό».
«Δεν θα δεχτώ την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας»
Σε αντίστοιχη ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι αυτό που τον ενοχλεί είναι η εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι κατανοεί την στάση των συμμάχων μας στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ καθώς εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Όσον αφορά την στάση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν δεν εγκριθεί από την ΠΓΔΜ η Συμφωνία και ξεκινήσει από την αρχή η διαπραγμάτευση το πρώτο πράγμα που θα θέσουν είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. «Δεν θα δεχθώ μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, όπως δεν το έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την γλώσσα και την ταυτότητα. «Αυτή είναι η βασική μάχη που πρέπει να δώσουμε. Κανείς Έλληνας δεν θέλει το «Μακεδονία» στην ονομασία, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι η γλώσσα και η ταυτότητα. Πρέπει να ξέρουμε πόσες μάχες μπορούμε να δώσουμε» κατέληξε.


ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.