Sunday, September 16, 2018

Μητσοτάκης: Παρελθόν η απλή αναλογική πριν την εκλογή ΠτΔ


Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να βάλει στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει πρόσωπα και από την κεντροαριστερά
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ προσθέτοντας όμως ότι πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να βάλει στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει πρόσωπα και από την κεντροαριστερά σημειώνοντας μάλιστα ότι ορισμένα από αυτά θα ενταχθούν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη αλλά σε κάθε περίπτωση – όπως είπε – δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική.Φανταστείτε, πρόσθεσε, να οδηγείται η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, την ώρα που θα ανεβαίνουν τα spreads.  «Κι όλοι θα ξέρουν ότι η χώρα οδηγείται σε ακυβερνησία. Δεν θα συμβεί αυτό».
Για την Προεδρικό Εκλογή υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης αποσύνδεση στη διάλυση της Βουλής και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό θα είναι στις δικές μας προτάσεις» σημείωσε.
Μίλησε ακόμη για λελογισμένα  μικρότερο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα – όπως είπε – άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Επεσήμανε ακόμη, ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.