Thursday, February 21, 2019

Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα κατά την διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων του κόμματος ΜέΡΑ25, από το γραμματέα Γιάννη Βαρουφάκη


Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου Άννα – Μαρία Καλουτά στο Νέο Κόσμο, ο γραμματέας του MέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, τους πρώτους 22 υποψηφίους για τις προσεχείς ευρωεκλογές.
Η Ευρωβουλευτής κα. Σοφία Σακοράφα μιλώντας στην ασφυκτικά γεμάτη από φίλους του ΜέΡΑ25 αίθουσα τόνισε ότι «σήμερα ξεκινάμε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και ελπιδοφόρο αγώνα. Το Μέτωπο, που μετράει ένα χρόνο ζωής, πρέπει να αποκτήσει υπόσταση και φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στο Εθνικό Κοινοβούλιο».


Μιλώντας ως πολίτης η κα. Σακοράφα υπογράμμισε ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι κατά την άποψή της «το υπέρτατο αξίωμα ενός ενεργού ανθρώπου σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία». Και αυτό γιατί «ο πολίτης δεν κατηγοριοποιείται σύμφωνα με το φύλο του ή τη σεξουαλική του προτίμηση. Ο πολίτης δεν κατηγοριοποιείται σύμφωνα με το χρώμα του, τη θρησκεία ή την καταγωγή του. Ο πολίτης δεν διακρίνεται σε Άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Γιατί κατ ́ εμέ ο πολίτης είναι όλα αυτά ταυτόχρονα. Τα θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού του και τα υπερασπίζεται χωρίς εκπτώσεις, διαχωρισμούς ή ιεραρχήσεις».
Με την ίδια ιδιότητα η κα. Σοφία Σακοράφα απευθύνθηκε προς τους συμπολίτες και συνοδοιπόρους του ΜέΡΑ25 στον πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο αγώνα, με την προτροπή να «απαντήσουμε με ελπίδα και όραμα στο αδιέξοδο και το φόβο που μας προτείνουν. Να σπάσουμε σύνορα και προκαταλήψεις απέναντι στον απομονωτισμό που καλλιεργούν. Να ξαναδώσουμε νόημα στη δημοκρατία απέναντι στην απαξίωση που υπηρετούν».
Κλείνοντας την ομιλία της, η ευρωβουλευτής του Μέρα25 κατέληξε λέγοντας:
«Είμαστε εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης, όλου του κόσμου που έχουμε και το κουράγιο και την πίστη και τη γνώση να γίνουμε πρωταγωνιστές της ίδιας μας της ζωής. Το θέλουμε για το παρόν μας και το οραματιζόμαστε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μπορούμε και θα το πετύχουμε».





No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.