Wednesday, February 27, 2019

Σημαντικές οι Ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Νομό


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων που συμμετείχαν στην εκδήλωση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ το βράδυ στου Σαββάτου, παρά την κακοκαιρία με θέμα: «Η προστασία του πολίτη τα χρόνια της κρίσης». Κοινή διαπίστωση όλων ότι ο «Νόμο Παρασκευόπουλου» όχι μόνο δεν βοηθά στην αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά αντίθετα ευνόησε την επανάληψη του εγκλήματος από τα ίδια άτομα. Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση στο νομό Σερρών, δράστη που συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα τέσσερις φορές και αφέθηκε ελεύθερος.


Καταιγιστικά ήταν τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε με ακρίβεια ο πρώην Ταξίαρχος Θανάσης Κατερινόπουλος. Με σαφήνεια παρουσίασε πάρα πολλά περιστατικά τα οποία καθήλωσαν το κοινό για δύο ώρες στην αίθουσα του φιλόξενου Επιμελητηρίου Σερρών
Από όλους τονίσθηκε η ανάγκη χάραξης μιας μακροπρόθεσμης κατασταλτικής και προληπτικής πολιτικής, σε συνεργασία με γειτονικές χώρες. Η τελευταία παράμετρος κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία για το νομό Σερρών καθώς γειτνιάζει με τη Βουλγαρία.
"Άσχετα καθήκοντα"
Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Πασχάλης Τόσιος, εστίασε στον κίνδυνο αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι σε αυτή την εξέλιξη συντελεί και η αύξηση της εγκληματικότητας. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια για την εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας των πολιτών με αίσθημα χρέους και αυτοθυσίας παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει. Υπογράμμισε ακόμη στην ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών αξιοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες της αστυνομικής ιεραρχίας.
Στις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού αναφέρθηκε -μεταξύ πολλών άλλων-με στοιχεία, συγκριτικά μάλιστα και με γειτονικούς νομούς ο Αναστάσιος Αραμπατζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών. Αναγκαία χαρακτηρίσθηκε η σωστή εκπαίδευση και ο έλεγχος της αστυνομίας, σε συνδυασμό με την επικέντρωση του πραγματικού ρόλου της και την απαλλαγή της από άλλα καθήκοντα με τα οποία έχει επιφορτισθεί και δεν της αναλογούν.
Ο νομικός Δημήτριος Τακουρίδης εστίασε στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι αναγκαίο να θεσπιστεί για την αντιμετώπιση μιας σειράς εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου και όχι μόνο. Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις αρρυθμίες που επέφερε ο λεγόμενος "νόμος Παρασκευόπουλου".
Με μια σειρά επιχειρημάτων σκιαγράφησε τη σημερινή κατάσταση αλλά προχώρησε και σε συγκροτημένη πρόταση αντιμετώπισης των κακώς κειμένων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. Θεολόγος, ο νέος αστυνομικός διευθυντής Σερρών κ. Ευάγ. Τσιώτας, οι αντιδήμαρχοι Παντ. Χράπας και Χρ. Γρηγοριάδης, οι πρώην δήμαρχοι Σιδηροκάστρου κ. Απ. Καρύδας, Ηράκλειας κ. Χρ. Σαμαράς και Νέου Σκοπού κ. Β. Κετσετζής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σερρών Σρ.Φωτιάδης, Αλ. Χρυσάφης και Βισαλτίας Αθ. Μασλαρινός,ο Παναγιώτης Κοτρώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηράκλειας Ιωάννης Μαυρουδής και ο Λευτέρης Στοϊλας ,το μέλος του του Δ.Σ. του ΕΒΕΣ Χρήστος Τρούπης,αρκετοί υποψήφιοι αλλά και πολλοί ενεργοί και ανήσυχοι Σερραίοι πολίτες.






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.