Wednesday, February 27, 2019

Δύναμη Σερραίων Πολιτών: ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ και ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ - Αυτονόητη η εφαρμογή των νόμων

Θέση της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων είναι η τήρηση των νόμων και η διαφύλαξη του καθοριστικού ρόλου των Πεζοδρόμων τόσο για την φυσιογνωμία και λειτουργία της πόλης, όσο και την οικονομία της.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην πρώην οδό Μεραρχίας, είναι ωφέλιμη για την πόλη και η εφαρμογή της με ευθύνη του Δήμου αλλά και των Αρχών που έχουν την ευθύνη, είναι αυτονόητη.

Οι πεζόδρομοι είναι κατάκτηση και περιουσία μας και παρά τις αρχικές αντιδράσεις οργανωμένων τοπικών φορέων και παραγόντων, αποδείχτηκαν αιτία  όχι μόνο  αισθητικής  και λειτουργικής βελτίωσης του δημόσιου χώρου  αλλά και τόνωσης της εμπορικής και οικονομικής κίνησης.

-----------------------------

Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων δεσμεύεται υπέρ της ισορροπημένης και αισθητικά αναβαθμισμένης χρήσης των Πεζόδρομων.
Θεωρούμε λάθος την ολική μετατροπή τους σε Τραπεζόδρομους και Καρεκλόδρομους, εις βάρος τόσο της απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών, όσο και της ασφάλειας ανθρώπων και κτιρίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας είναι:
από μηδενική βάση επανυπολογισμός και η εκλογίκευση των ποσών που πληρώνουν για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων οι καταστηματάρχες, σε συνεννόηση και συνεργασία μαζί τους, αξιοποιώντας τις καλές πρακτικές  ελληνικών και ξένων πόλεων.
- Ο εκ νέου καθορισμός του  αριθμού και είδους τους, σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά του κυρίως καταστήματος και του εύρους του Πεζοδρόμου.

Εμείς λέμε ότι:
-Οι υψηλές τιμές τελών ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε υπαίθριους χώρους και οι όροι που ισχύουν σήμερα στο Δήμο Σερρών με αποφάσεις των αρμόδιων Δημοτικών Οργάνων, δημιουργούν στρεβλώσεις με αποτελέσματα δυσάρεστα και ορατά σε όλους.
-Οι Πεζόδρομοι σε πολλά σημεία τους έχουν καταντήσει “διάδρομοι”, με τους πεζούς να αναγκάζονται να περπατούν εφ’ ενός ζυγού για να διέλθουν.
- Οι καταστηματάρχες κάνοντας ουσιαστικά δεύτερα μαγαζιά έξω από τα κύρια, επωμίζονται πρόσθετα έξοδα για την κατασκευή κινητών παραπετασμάτων από γυαλί και πλαστικό.
- Οι κατασκευές αυτές δημιουργούν όχι μόνο άσχημη εικόνα αλλά και χωρική ασφυξία, ακυρώνοντας εντελώς τόσο τον ρόλο όσο και τη λειτουργικότητα των Πεζόδρομων.

-----------------------------

Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων έχει στο Πρόγραμμά της συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για μία σύγχρονη και  εξωστρεφή πόλη και τοπική οικονομία.
Στο όραμά μας για τις Σέρρες του μέλλοντος και της καινοτομίας, δεν χωρούν παραβιάσεις νόμων.
Στραβά μάτια επ’ αυτού, δεν πρόκειται να κάνουμε.

Ως αυριανή Δημοτική Αρχή,  θα λειτουργήσουμε πετυχαίνοντας  συνεργασίες και συγκλίσεις  απόψεων, καταθέτοντας προτάσεις και δίνοντας λύσεις.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε την πόλη μας επισκέψιμη, καλύτερη, ομορφότερη και λειτουργικότερη. Κι αυτό είναι δέσμευση.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Υποψήφια Δήμαρχος Σερρών

ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων Πολιτών


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.