Thursday, February 21, 2019

Ζούμε πραγματικά μια δημοκρατία Λατινικής Αμερικής: Μία δημοκρατία εκφυλισμού και παρακμής


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Τετάρτης 20.2.2019, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο επίμαχο άρθρο του Σ/Ν που αφορά την διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.
Στην αρχή της Ομιλίας του, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: 


«Πριν τοποθετηθώ στο συγκεκριμένο άρθρο που αφορά τα αγροτικά θέματα του υπό συζήτηση Νομοσχεδίου, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, η οποία πραγματικά έχει ξεφύγει.. Έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία πραγματικά είναι σε αποδρομή και είμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα μιας κατάστασης τέως Υπουργοί να αλληλοκατηγορούνται με όρους μαφίας, να αλληλομηνύονται, να ακούμε  για διαφανείς διαδικασίες ανάθεσης, για χρηματισμούς από ξένα κέντρα. Από την άλλη την πλευρά, νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί θεσμικό πρόσωπο, τον κεντρικό Τραπεζίτη και μάλιστα επιχαίρεται γι’ αυτό και όταν την επόμενη μέρα αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι ποινικό αδίκημα-κακούργημα,  έρχεται στη Βουλή, το αναιρεί και πάλι προσπαθεί ως άλλος Βεληγκέκας να επιβάλει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου.  Ζούμε, δηλαδή, πραγματικά μια δημοκρατία Λατινικής Αμερικής, εκφυλισμού, παρακμής, με έναν Πρωθυπουργό θεατή σε όλα αυτά. Γι’ αυτό και τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Και τον λόγο πρέπει να έχει άμεσα ο ελληνικός λαός. Το μόνο που κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ετερόκλητο σχήμα, –δεν χρειάζεται να αναφερθώ, έχουν αναφερθεί τόσα πολλά- χωρίς αρχές, αξίες, ενιαία πολιτική κατεύθυνση, είναι ό,τι μαζέψουμε τώρα, αρκεί να κάνουμε μία υποτυπώδη κυβερνητική πλειοψηφία. Κοιτάξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα της Πλειοψηφίας, το 1965 ωχριά μπροστά σε αυτά τα οποία βιώνουμε τις τελευταίες μέρες».
Ακόμα, ο κ. Τζελέπης δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι: «Και έρχεστε εδώ σήμερα και λέτε ότι θέλετε να εκπροσωπήσετε την Κεντροαριστερά. Η Κεντροαριστερά δεν γίνεται με μεταγραφές και πολιτικές εξαγορές προσώπων. Η Κεντροαριστερά γίνεται με αρχές, αξίες και πολιτικές που αγγίζουν τον πολίτη».
Στη συνέχεια, στο άρθρο που αφορά το Νομοσχέδιο, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε μια τροπολογία, η οποία πέρασε τελικά ως άρθρο του νομοσχεδίου και ήρθε στην Ολομέλεια, το άρθρο 32, για τις ρυθμίσεις βοσκήσιμων γαιών, -και μάλιστα, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη- τα βοσκοτόπια δηλαδή, τα οποία εσείς βαφτίσατε το 2015 σε βοσκήσιμες γαίες, εν αντιθέσει με αυτό που ορίζει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα με Οδηγίες με τον όρο μόνο «βοσκότοπος».  Σας το τονίσαμε τότε. Τότε είπατε ότι θα κάνετε τα διαχειριστικά σχέδια, με μια διαδικασία που τότε καταγγείλαμε ότι δεν θα τη φέρετε εις πέρας και θα κινδυνεύουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να χάσουν ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Είχατε δεσμευτεί ότι μέχρι 1-1-2019 θα είχατε κάνει τα ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης των βοσκοτόπων για να μην έχουν πρόβλημα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.  Ερχόμαστε σήμερα το 2019 και δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως. Ξεκινάει η νέα ΚΑΠ 2020-2027, κινδυνεύουν να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Κι έρχεστε εσείς άρον-άρον τώρα να φέρετε μια τροπολογία να πάνε –λέει- μέχρι 31-12-2021 τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων. Μα, η νέα ΚΑΠ θα ξεκινήσει από το 2020. Άρα, τον πρώτο χρόνο, το 2021, που δεν θα έχουμε διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων, ήδη θα χαθεί ένα σημαντικό κονδύλι από τους Έλληνες κτηνοτρόφους.  Προσέξτε τώρα. Το 2015, όταν φέρατε τον Νόμο για τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, σας είχαμε τονίσει τότε ότι αφαιρείτε λεφτά από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντί η πολιτεία να πληρώσει αυτά τα διαχειριστικά σχέδια, πήρατε το τέλος βόσκησης των βοσκοτόπων που πήγαινε στους δήμους για να κάνουν στα βοσκοτόπια έργα συντήρησης και διάφορα άλλα  παραγωγικά μέτρα, αλλά και  μέτρα  πυροπροστασίας των βοσκοτόπων και των δασών, πήρατε λοιπόν αυτά τα χρήματα και ισχυριστήκατε ότι τα μεταφέρετε στην Περιφέρεια για να γίνουν τα διαχειριστικά σχέδια βελτίωσης των βοσκοτόπων. Πόσα χρήματα πήρατε το διάστημα αυτό μέχρι το 2018; Πήρατε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.  Κι έρχεται σήμερα ο Υπουργός και λέει «αυτά τα 9 εκατομμύρια δεν φτάνουν, να πάρουμε άλλα 10 εκατομμύρια, να τα κάνουμε συνολικά 20 εκατομμύρια, για να κάνουμε τα διαχειριστικά σχέδια».
Προτού κλείσει την Ομιλία του, ο κ. Τζελέπης πρόσθεσε επίσης ότι: «Κύριε Υπουργέ, βγάζετε τους καθ’ ύλην αρμόδιους από τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, τους κτηνοτρόφους και τα θεσμικά συλλογικά τους όργανα. Από την άλλη,  παίρνετε τα 20 εκατομμύρια, -δικά τους χρήματα, άμεσα εισπράξιμο κεφάλαιο μέσα από τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων και εφαρμόζετε διαδικασίες που χρήζουν πολλών ερωτηματικών στο πώς θα διατεθούν αυτά τα κονδύλια. Τα επιπλέον 10 εκατομμύρια που ζητάει ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι εξωπραγματικά. Δεν δικαιολογείται από πουθενά να έχουμε επιπλέον 10 εκατομμύρια σε αυτά που ήδη έχει πάρει από τους Έλληνες αγρότες.  Γι’ αυτό λοιπόν σας λέω ότι οι πολιτικές σηματοδοτούν έναν πολιτικό χώρο- δείξατε πόσο ενδιαφέρεστε για τον Έλληνα κτηνοτρόφο, όταν πριν από λίγο καιρό δώσατε 42 εκατομμύρια για να τον ενισχύσετε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Τα 42 εκατομμύρια ευρώ σημαίνει 5 ευρώ για δύο μέρες σιτηρέσιο σε κάθε παραγωγικό ζώο. Με το άρθρο 32, παίρνετε απευθείας χρήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, 20 εκατομμύρια, με μια τροπολογία που ούτε καν συζητήθηκε, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς να ξέρουμε πώς θα διατεθούν και εάν θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων, όταν τέσσερα χρόνια τώρα δεν κάνατε τίποτα. Απλώς παίρνετε χρήματα για κάποιους «ημετέρους».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα της Ομιλίας του Βουλευτή στους παρακάτω συνδέσμους:



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.