Tuesday, February 26, 2019

Αντιδράσεις : Η κόρη του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν εργάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο


Η Ελιζαβέτα, η κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ, του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν ξεκίνησε την πρακτική της τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τον εργοδότη της-ευρωβουλευτή Εμερίκ Σοπράντ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ (αριστερά) με τον πρόεδρο Πούτιν (Reuters)

Η κόρη του εκπροσώπου Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, Ελιζαβέτα Πέσκοβα, κάνει την πρακτική της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εργοδότης της Εμερίκ Σοπράντ, πρώην σύμβουλος για τις διεθνείς σχέσεις της Μαρίν Λεπέν, διαβεβαιώνοντας ότι η ρωσίδα ασκούμενη δεν έχει καμία πρόσβαση σε «ευαίσθητα» έγγραφα.

Ο Σοπράντ επιβεβαίωσε πληροφορία που δημοσίευσε το Radio Free Europe, ιδιωτικό ΜΜΕ, που χρηματοδοτείται από το αμερικανικό κογκρέσο.
«Η Ελιζαβέτα, η κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ, του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν ξεκίνησε την πρακτική της τον Νοέμβριο του 2018, (η οποία) θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου, με τη λήξη της κοινοβουλευτικής δραστηριότητάς μου» δήλωσε ο Εμερίκ Σοπράντ.

Μισθός 1000 ευρώ

Με μισθό 1000 ευρώ τον μήνα, όπως όλοι οι ασκούμενοι που απασχολήθηκαν στον Σοπράντ, η Ελιζαβέτα, η οποία σπουδάζει δίκαιο στη Γαλλία, «έχει πρόσβαση μονάχα σε δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί» σημείωσε.
«Δεν έχει πρόσβαση σε συζητήσεις που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών» επισήμανε, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις εργασίες των αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκής Ενωσης/Ρωσίας, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος.
Εκπρόσωπος Τύπου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, η Μάρτζορι φαν ντεν Μπρέκε επιβεβαίωσε μέσω email στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι βοηθοί και οι ασκούμενοι στα γραφεία των ευρωβουλευτών δεν έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα».
«Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Σοπράντ δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα» υπογράμμισε.
Εντούτοις, ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών από τη Γαλλία, η Κριστίν Ρεβό ντ’ Αλόν-Μπονφουά, εξέφρασε την «έκπληξή» της.

«Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό»

«Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό. Η κόρη του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου δεν είναι οποιοδήποτε πρόσωπο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εχω εκπλαγεί που αυτή η πρόσληψη επικυρώθηκε από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου» συμπλήρωσε.
Ο Σοπράντ, ο οποίος είναι επίσης μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της «υποεπιτροπής Ασφαλείας και Αμυνας» διαβεβαιώνει:
«Δεν τίθεται κανένα θέμα όσον αφορά την αμυντική ασφάλεια και τη σύγκρουση συμφερόντων».
Ο Εμερίκ Σοπράντ εξελέγη με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο το 2014, κατόπιν ήρθε σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του κόμματος και ανεξαρτητοποιήθηκε στα τέλη του 2015.
Στον λογαριασμό της Ελιζαβέτα Πέσκοβα στο Instagram, με σχεδόν 80.000 ακολούθους, μπορεί να δει κανείς βίντεο που ανάρτησε πριν από πέντε εβδομάδες από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών και εστιατορίου, όπου τρώει μύδια.
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.