Monday, February 18, 2019

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 73-79: Κυπελλούχοι Ελλάδας οι πράσινοι


Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 19η φορα στην ιστορία του νικώντας σ' έναν συγκλονιστικό τελικό τον ΠΑΟΚ με 79-73.
Ο πρώτος τίτλος της σεζόν έχει... χρώμα πράσινο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον μαχητικό ΠΑΟΚ, στον 44ο τελικό του Κυπέλλου, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, με 79-73 και κατέκτησε τον 19ο τίτλο του στο θεσμό.

Κορυφαίοι για τους «πράσινους», οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 37 ριμπάουντ και 21 ασίστ, ήταν οι Νικ Καλάθης (19π., 9 ασ., 2κλ), Κιθ Λάνγκφορντ (17π., 5 ριμπ., 4 ασ., 1κλ.). Πάλεψαν πιο πολύ για τον «Δικέφαλο» (32 ριμπ., 15 ασίστ) οι Ουίλ Χάτσερ (23π., με 4/6 τρίποντα) και Φιλ Γκος (15π., 2 ασ), με τον πρώτο να είναι και ο πρώτος σκόρερ στον τελικό.
Χαρακτηριστικό του τελικού, που δεν προμήνυε στην αρχή του το αμφίρροπο -λίγο πριν το τέλος- φινάλε του, ήταν και οι 53 συνολικά προσπάθειες που έγιναν για σουτ τριών πόντων. Ο Παναθηναϊκός είχε έχει 9/25 και ο ΠΑΟΚ 12/28.

☘24 consecutive seasons with at least one trophie🏆! 🙌🙌🙌
Respect the biggest European club in Europe!
16 people are talking about this


Τα δεκάλεπτα: 15-29, 36-46, 58-59, 73-79

Βλέποντας το καλάθι σαν... βαρέλι, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο παρκέ με το «καλησπέρα». Με τον Τόμας, αρχικά, και τους Καλάθη, Γκιστ, Λάνγκφορντ, στη συνέχεια, προηγήθηκε με 3-18 στο 5΄. Το προβάδισμα αυτό, ελάχιστα αργότερα, με τη συνδρομή του Αντετοκούνμπο, ανέβηκε στο +19 (4-23).
Στο ίδιο επίπεδο ήταν η διαφορά και στο 9΄ (8-27), με τον ΠΑΟΚ να αρχίζει από εκείνο το σημείο να ισορροπεί την κατάσταση. Πιέζοντας αμυντικά, έχοντας βασικό επιθετικό εκφραστή τον Χάτσερ (9 συνεχείς πόντοι) και στηρίγματα τους Ζάρα, Γκάρετ, ο «Δικέφαλος» πλησίασε στους 7 πόντους στο 13΄ (22-29). Ένα λεπτό αργότερα, με σουτ από τα 6.75 του Τζόουνς, οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν στους 6 πόντους (14΄, 25-31).
Με επιμέρους σκορ 5-0, μετά από πρωτοβουλίες των Λάνγκφορντ, Γκιστ, ο Παναθηναϊκός πήγε ξανά στο +11 (25-36) και λίγο αργότερα στο +12 (32-44), με τρίποντο από τον Καλάθη. Με δεύτερες επιθέσεις από τους Γκάρετ, Μαργαρίτη, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο ημίχρονο στους 10 πόντους (36-46) και ακόμη περισσότερο στο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου. Με τους Γκάρετ, Χάτσερ και ένα γκολ-φάουλ από τον Μαργαρίτη, το σκορ στο 23΄ ήταν 44-48.
Ο Χάτσερ, εκτελώντας από τα 6.75, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πλησιάσει στους 3 πόντους στο 27΄ (51-54), με τον Τζόουνς να παίρνει τη... σκυτάλη και με διαδοχικά τρίποντα (σ.σ. στη λήξη της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης περιόδου) να κάνει «αφεντικό» στο ματς τους «ασπρόμαυρους» με 61-59.
Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, με τους Καλάθη, Λάνγκφορντ να εκτελούν από τα 6.75 (61-65). Ακολούθησε στα... βήματά τους, για τον ΠΑΟΚ, ο Γκος, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει προβάδισμα 3 πόντων στο 35΄ (70-67).
Το σκηνικό άλλαξαν σε δύο λεπτά οι Παπαπέτρου, Καλάθης, Γκιστ, δίνοντας εκ νέου τα «ηνία» στον Παναθηναϊκό (37΄, 70-75), προβάδισμα που δεν άλλαξε χέρια, καθώς ο ΠΑΟΚ πάλεψε να «γυρίσει» την εις βάρος του κατάσταση με τους Μαργαρίτη, Γκος (73-75), στα 52΄΄ για τη λήξη, όμως οι Παπαπέτρου, Καλάθης, με ψυχραιμία στις βολές, διαμόρφωσαν το τελικό 79-73.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Μας κάνατε περήφανους»

Την εμφάνιση του μπασκετικού ΠΑΟΚ στον σημερινό τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο Ηράκλειο, εξήρε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε ποστάρισμά της στο twitter, συγκεριμένα, ανέφερε: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ για τη μεγάλη προσπάθεια στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας! Μας κάνετε περήφανους!».
Σε ανάλογο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Σαββίδης. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ιβάν, εκφράστηκε μέσω λογαριασμού του στο instagram, τονίζοντας: «Δεν το βάλαμε στα πόδια, δεν κρυφτήκαμε, παίξαμε σαν άνδρες και χάσαμε σαν άνδρες από την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Μπράβο ΠΑΟΚ μπάσκετ, παίξαμε πάρα πολύ καλά».


View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter


* Νωρίς έφτασαν στο γήπεδο τα στελέχη του ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς.
* Μισή ώρα περίπου πριν το τζάμπολ πήρε τη θέση του στις κερκίδες του γηπέδου, έχοντας μαζί του τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο επικεφαλής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
* Ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω προβλήματος στα ταμπλό του γηπέδου, υπήρξε περίπου τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει η δεύτερη περίοδος.
* Δεν γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων, ωστόσο, που ήταν οι θεατές του αγώνα «χρωμάτισαν» όμορφα τον τελικό, με το χειροκρότημα που πρόσφεραν και στις δύο ομάδας.
* Στο γήπεδο, για να στηρίξει τους συμπαίκτες του, ήταν για τον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Παππάς.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Τσαρούχα

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 9 (3), Τζέφερσον, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τέπιτς, Μαργαρίτης 13, Ζάρας 3 (1), Χάτσερ 23 (4), Γκάρετ 10, Γκος 15 (4)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 12 (2), Πέιν, Λάνγκφορντ 17 (3), Παπαπέτρου 10 (1), Γκιστ 14, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ, Καλάθης 19 (2), Αντετοκούνμπο 5 (1), Μήτογλου 2
ΠΗΓΗ: left.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.