Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσκόπηση: «Διχασμός» στα Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Διχασμένη παρουσιάζεται η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών
Διχασμένη παρουσιάζεται η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε λογαριασμό του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, «Sitel», το 44,6% των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας έχει θετική γνώμη για τη μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ 45,6% αρνητική.

Επίσης, το 59,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ το 57,7% πιστεύουν ότι οι δύο χώρες θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.
Παράλληλα, το 50,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Βόρεια Μακεδονία διεξήγαγε σωστά τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ 40,7% έχουν αντίθετη άποψη.
Ακόμα, το 49,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κάνει πιο άνετα τα ταξίδια τους στην Ελλάδα, ενώ το 36,3% θεωρεί πως δεν θα υπάρξει διαφορά.
H δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2019 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.102 ατόμων.
ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.