Thursday, February 28, 2019

Χρήστος Γιαννούλης: «Στη Θεσσαλονίκη της ανεργίας, η Περιφέρεια αφήνει αναξιοποίητα 27,1 εκ. ευρώ για την τόνωση της απασχόλησης»

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του κ. Τζιτζικώστα με θέμα «Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Παρουσίαση υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε:


«Μετά το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, την Πέλλα και την Ημαθία, τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, ήταν η Θεσσαλονίκη, από όπου “διαφήμισε” ως “κοινωνικό έργο της Περιφέρειας” τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τα οποία η Περιφέρεια δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ, καθώς τα σχετικά κονδύλια προέρχονται αποκλειστικά από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Ωστόσο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, απέφυγε για άλλη μία φορά να αναφερθεί στις παραλείψεις και την αδράνεια του, που έχουν ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την τόνωση της απασχόλησης και κατά συνέπεια την καταπολέμηση της φτώχειας στην περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει καταστεί πρωτεύουσα της ανεργίας, έχουν προβλεφθεί για την τόνωση της απασχόλησης κονδύλια ύψους άνω των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο ένα χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2014-2020, μόλις 4,9 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την υλοποίηση των έργων. Περισσότερα από 27 εκατομμύρια λιμνάζουν και κινδυνεύουν να χαθούν. Ο ρυθμός υλοποίησης των έργων για την Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνάει το 15%, όταν για τον ίδιο τομέα, ο ρυθμός υλοποίησης στο σύνολο της χώρας αγγίζει το 54%.
Ο κ. Τζιτζικώστας ολοκληρώνει μία περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να εξαπατήσει του πολίτες και να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις σακούλες με τρόφιμα που ήρθαν από την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για έργο «Αλληλεγγύης» προς τους πολίτες. Τον συμβουλεύουμε, «πάντα καλοπροαίρετα» να μην επαναλάβει στο μέλλον κάτι ανάλογο, γιατί θα είμαστε εδώ να αποκαλύψουμε τους ψηφοθηρικούς σκοπούς του και να αναδείξουμε την αλήθεια.
Άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν την πολιτική αδράνειας που έχει επιβάλλει εδώ και εννέα χρόνια η απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας και θα απαντήσουν στην κάλπη. Πλέον κοιτάμε μπροστά για μία Κεντρική Μακεδονία της συνεργασίας, της ανάπτυξης και της προόδου."

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.