Friday, March 29, 2013

Aπαγορεύεται η αλιεία στη λίμνη Βόλβη λόγω αναπαραγωγής ιχθυοπληθυσμών

Υπό περιφρούρηση τίθεται η λίμνη Βόλβη για δύο μήνες που αποτελεί την περίοδο αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα λαθραλιείας.
 Απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Βόλβη λόγω της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών
Πρόκειται για μέτρο που τηρείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και στο χρονικό αυτό διάστημα απαγορεύεται στη λίμνη να υπάρχουν βάρκες ενώ μπορούν να αφεθούν σκάφη μόνο στις «σκάλες» και σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από την όχθη. Τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής έχουν την αρμοδιότητα εφαρμογής της απαγόρευσης και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων, από το νόμο, κυρώσεων.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης για απαγόρευση της αλιείας του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη για την ενημέρωση και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. Όπως αποφασίστηκε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα καταρτιστεί από το τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της περιφέρειας ο σχετικός κατάλογος με τα στοιχεία των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης της λίμνης, ο οποίος θα κοινοποιηθεί στις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας μικτού κλιμακίου επιθεώρησης της λίμνης (αστυνόμος, ιχθυολόγος και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης), για τη σύσταση του οποίου θα αποφασίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σημειώνεται ότι με τη σχετική απόφαση απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και εργαλείο στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλουν στη λίμνη, μέχρι την απόσταση των 3000 μέτρων από την εκβολή τους, από σήμερα μέχρι τις 24 Μαΐου.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
kerdos.gr


Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.