Monday, March 25, 2013

Ομαλά εξελίχθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς έκτροπα και η διαμαρτυρία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο
Ομαλά εξελίχθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και η διαμαρτυρία βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την Κύπρο έγινε χωρίς επεισόδια.
Ομαλά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη
Η Αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας και δεν επέτρεψε σε πολίτες να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, που ήταν δίπλα στο κτίριο το οποίο στεγάζει το προξενείο της Γερμανίας, ούτε σε απόσταση 150 μέτρων αριστερά και δεξιά της εξέδρας και απέναντι από αυτή, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανάμεσα τους οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, παρατάχθηκαν στην άκρη του δρόμου, απέναντι περίπου από το ξενοδοχείο «Μακεδονίας-Παλάς», κρατώντας σημαίες της Κύπρου και πανό που έγραφε «είμαστε όλοι Κύπριοι μαζί θα διώξουμε τρόικα -Μνημόνια». Φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στον κυπριακό λαό και εναντίον της τρόικας σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, και μόλις ολοκληρώθηκε βγήκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έκαναν πορεία με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Εκεί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν κάποιοι νεαροί, χωρίς αποτέλεσμα.
Όσο ήταν σε εξέλιξη η παρέλαση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου υπήρχε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Κύπρο, με πρωτοβουλία κινήσεων πολιτών. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο έκαναν πορεία μέχρι το προξενείο της Γερμανίας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, έδωσε το «παρών» στην παρέλαση, αλλά δεν κάθισε στην εξέδρα των επισήμων, παρά λίγα μέτρα πιο μακριά, μόνος του, και όπως είπε η στάση αυτή ήταν δική του επιλογή. Ο κόσμος που παρακολούθησε την παρέλαση ήταν λιγότερος από άλλες φορές.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος δήλωσε: «Απολαύσαμε από τα παιδιά μας μια λαμπρή παρέλαση. Μια παρέλαση που γίνεται για να τιμήσουμε τους ηρωικούς προγόνους μας. Αυτοί απέδειξαν πέρα από κάθε λογική, όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Έτσι και τώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρόλα αυτά, μπορούμε, με την ενότητα, θέτοντας στόχους, με τους αγώνες και τις θυσίες, όπου χρειάζεται, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δούμε καλύτερες ημέρες».
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι και όρθιοι, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «ότι όσο ανηφορικός κι αν είναι ο δρόμος, όσο μεγάλες κι αν είναι οι δυσκολίες, θα τα καταφέρουμε».
Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κώστας Ζέρβας, ο οποίος επισήμανε ότι πρέπει να θυμόμαστε πως η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με αγώνες, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δική μας η γενιά, στον αγώνα που έχει, θα τα καταφέρει και πάλι.
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.
 Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.