Sunday, March 24, 2013

Αυστηρά μέτρα της αστυνομίας για τις παρελάσεις

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του υφυπουργού Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου.
Photo for this article

Ο υφυπουργός στο τέλος της παρέλασης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο συμβολισμό της επετείου λέγοντας ότι «εκφράζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία». Είναι μία εξέγερση -πρόσθεσε- που δίδει μήνυμα ενότητας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Πριν από την μαθητική παρέλαση, που άρχισε στις 12 το μεσημέρι, έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και ακολούθησε το Λύκειο Καλαβρύτων με το λάβαρο της Επανάστασης.
Ακολούθησαν οι μαθητές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του συλλόγου Αεροπολιτών Μάνης, της Παγκρήτιας Ενωσης και τους οδηγούς και προσκόπους μαζί με τα παιδιά των special Olympics.
Νωρίτερα, είχε προκληθεί μικροένταση στην πλατεία Συντάγματος καθώς μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται για την ισχυρή αστυνομική παρουσία και ήθελαν να περάσουν στον ελεγχόμενο χώρο. Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους στην οδό Ερμού και μάλιστα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.
Η Τροχαία θα πραγματοποιήσει και αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

Σήμερα και αύριο, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.
 Δείτε επίσης:
(Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi)
Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.