Friday, March 29, 2013

Μήνυμα στους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, στέλνει ο Γ.Φούχτελ

Μήνυμα στους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα και αυτήν τη τουριστική περίοδο έστειλε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ με αφορμή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού, σήμερα.
 Μήνυμα στους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, στέλνει ο Γ.Φούχτελ
Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές, καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Γερμανοί.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τον Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ για την συνεργασία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τη γερμανική κυβέρνηση, στον κλάδο της τουριστικής εκπαίδευσης και γενικότερα της ενίσχυσης των τουριστικών ροών και από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε, ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα και ανακοίνωσε σειρά δράσεων στο μέτωπο αυτό.
Ειδικότερα, αναθεωρείται το πρόγραμμα των σπουδών των σχολών ξεναγών, που πλέον Θα ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα φοίτησης. Μάλιστα η υπουργός ανακοίνωσε, ότι απελευθερώνεται το επάγγελμα του ξεναγού κατ” εφαρμογή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ενώ ήδη εκδόθηκε ΚΥΑ για εκπόνηση προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης στο επάγγελμα αυτό, ειδικά για τους αποφοίτους ανώτατων σχολών, ιστορίας και αρχαιολογίας.
Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΤ «τρέχει» προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες του κλάδου. Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως είπε η υπουργός, είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ (δημοσίας δαπάνης) και χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, στοχεύοντας στην κατάρτιση 2.755 ατόμων.
xanthitimes.gr 

Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.