Monday, March 18, 2013

Κύπρος: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο



Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα πολιτών πραγματοποιήθηκε απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο εναντίον της απόφασης για επιβολή κουρέματος στις τραπεζικές καταθέσεις, καθώς ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ που αποφάσισε το κούρεμα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κυρία είσοδο του προεδρικού και κατέλαβαν μέρος της λεωφόρου μπροστά από το κτίριο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία οχημάτων σε μια από τις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Φώναζαν συνθήματα όπως "Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά", "Την κρίση να την πληρώσει η πλουτοκρατία" και "Δική τους είναι η κρίση, ξεσηκωμός είναι η λύση". Επίσης κραύγαζαν συνθήματα κατά του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ζητώντας την παραίτησή του, καθώς και εναντίον του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, Χριστόφορου Πισσαρίδη.

Η Αστυνομία επενέβη και έθεσε τέρμα σε μικροεπεισόδιο κατά το οποίο διαδηλωτές εμπόδισαν το αυτοκίνητο του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, κτυπώντας στα παράθυρά του.

Οι "Πολίτες ενάντια στο κούρεμα", όπως αποκαλούνται, ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο αξιώνουν να μην πληρώσει ο λαός το χρέος των τραπεζών, να μην γίνει αποδεκτό το μνημόνιο και οι ιδιωτικοποιήσεις. Αύριο θα αποκλείσουν τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο και κάλεσαν όλους να τους συμπαρασταθούν.  
 

Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.