Tuesday, March 26, 2013

Ο Ρεχάγκελ στην Αθήνα για βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων

​Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής αποδέχθηκε την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, να αναλάβει καθήκοντα επίτιμου πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ελληνο-γερμανικών σχέσεων.
Ότο Ρεχάγκελ: «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι πολύ έξυπνη και με καλή καρδιά»
«Πέρασα εννιά υπέροχα χρόνια εδώ, μακάρι όσοι έρθουν εδώ να ζήσουν τόσο ευτυχισμένα όσο εγώ. Δεν είμαι γνώστης της πολιτικής, Ωστόσο γνωρίζω ότι έρχομαι σε μια δύσκολη περίοδο. Σ’ αυτές τις περιόδους, όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι κάθονται σ’ ένα τραπέζι για να βρουν μια ή περισσότερες λύσεις. Να ξέρει η Ελλάδα και οι Έλληνες ότι η Γερμανία και κανείς άλλος δεν θα τους αφήσει να πέσουν.
Έρχομαι να ενθαρρύνω και να τονίσω τις ελληνογερμανικές σχέσεις», δήλωσε ο Ρεχάγκελ, ο οποίος θα μιλήσει πιο αναλυτικά την Πέμπτη.
Την Τρίτη ο κ. Ρεχάγκελ θα συναντήσει την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έως την Πέμπτη θα παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Στη σημερινή του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί αγαπούν τους Έλληνες κι όταν κι αν συμβεί εμείς θα μείνουμε φίλοι» και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στην Άνγκελα Μέρκελ, δεν εφηύρε η ίδια την κρίση. Είναι μια πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα με πολύ καλή καρδιά».
Πηγή: star.gr 
 Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.