Friday, March 29, 2013

Επιστολή προς Νταβούτογλου

Απάντηση Αβραμόπουλου σε Νταβούτογλου: Οιοσδήποτε υπαινιγμός περί διχοτόμησης αποκλείεται! Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας μιλώντας ανοιχτά για «λύση ή διχοτόμηση» της Κύπρου... 

 Απάντηση Αβραμόπουλου σε Νταβούτογλου: Οιοσδήποτε υπαινιγμός περί διχοτόμησης αποκλείεται!«Κανείς δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί, πόσο μάλλον να υπονοήσει διχοτόμηση» αναφέρει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην επιστολή του προς τον Tούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου περί κοινής αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Κύπρο από μία «νέα Ενωμένη Κύπρο».



Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημειώνει πως «η επίκληση της οικονομικής κρίσης είναι λάθος, η Κύπρος θα ανακάμψει και θα υπογραμμίζει ότι βάσει του Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή» .



Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι μετά τη λύση όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απολαμβάνουν τα οφέλη των φυσικών πόρων του νησιού.



Ο υπουργός εκφράζει ταυτόχρονα τη διαφωνία του για μια τετραμερή διάσκεψη, γιατί παραβιάζει την αρχή σεβασμού της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας και τονίζει ότι «οι Κύπριοι πρέπει να αποφασίσουν το μέλλον τους στο πλαίσιο της υφισταμένης διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ».


Ως προς τον ρόλο της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι πρέπει να είναι «υποστηρικτικός και ενθαρρυντικός» της προσπάθειας που θα καταβάλλεται από τις δύο κοινότητες. «Και ασφαλώς μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τις εξελίξεις, διακηρύσσοντας την ετοιμότητά μας να τους ενθαρρύνουμε, έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε μια δίκαιη, βιώσιμη και συμφωνημένη διευθέτηση» τονίζεται.



Η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου ΕΔΩ



Οι δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα.

Πηγή: epikaira.gr


Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.