Thursday, March 28, 2013

Μπουτάρης: «Περικοπές διότι με ενδιαφέρει να μην πάω φυλακή»

Τα αποτελέσματα της Απογραφής 2011, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης μειώθηκε, και ως εκ τούτου η χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία θα είναι μειωμένη από τον Ιούνιο, έκαναν το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να πει από βήματος δημοτικού συμβουλίου πως θα υπάρξουν νέες περικοπές στα οικονομικά.
 
Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά του δήμου, στο εξής θα εγκρίνονται μόνον οι εντελώς απαραίτητες δαπάνες. «Τώρα νιώθουμε τι θα πει κρίση, δεν υπάρχουν λεφτά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «οι δαπάνες στο δήμο πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο. Αν χρειαστεί να κλείσουν και οργανισμοί θα κλείσουν και οργανισμοί. Δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, δεν θα κάνουμε Δημήτρια. Εκατόν εβδομήντα δήμοι είναι στα όρια της χρεοκοπίας». Μάλιστα, σε παρατήρηση δημοτικού συμβούλου ότι άλλοι δήμοι λειτουργούν διαφορετικά, ο Γ. Μπουτάρης ήταν αποστομωτικός: «Δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι δήμοι. Εμένα με ενδιαφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Με ενδιαφέρει να μην πάω φυλακή», είπε.
Συνεχίζοντας, εξέφρασε την οργή του για τη μισθοδοσία του Παναγιώτη Σαξώνη από το δήμο, επειδή αυτό προβλέπει η νομοθεσία και τόνισε πως ότι δε θα διστάσει να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δήμο, όπου είναι στο χέρι του, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους στο δήμο.
aftodioikisi.gr 

Μοιραστείτε το άρθρο:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.