Friday, April 19, 2013

Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας


Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα οι τρεις φερόμενοι ως δράστες του αιματηρού περιστατικού στη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για τους επιστάτες της καλλιέργειας φράουλας, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών, που κατηγορούνται για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά των αλλοδαπών εργατών.
Υπενθυμίζεται πως έχει συλληφθεί και ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει και δύο ακόμη άτομα, 38 ετών, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς παρείχαν κατάλυμα στους τρεις επιστάτες.
Ν. Δένδιας: Δε θα απελαθούν τα θύματα της επίθεσης
Εξάλλου, στην Ηλεία έφθασε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως κανένα από τα θύματα της επίθεσης δεν κρατείται, ούτε πρόκειται να απελαθεί.
Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση που είχε στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας -το οποίο διενεργεί την προανάκριση- ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι έχει την ευχέρεια να δώσει στα θύματα το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση.
Αναφερόμενος στο αιματηρό περιστατικό ο υπουργός χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτο αυτό το οποίο συνέβη στη Μανωλάδα, τονίζοντας ότι «δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αλλά ευθέως στην ιδέα της ανθρωπότητας» και πως «δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού».
Παραδέχτηκε πάντως ότι «το ευρύτερο κράτος δεν υπήρξε πάντοτε παρών γι'  αυτό και είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις».
Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, επεσήμανε ότι τις προηγούμενες ημέρες πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Η εν λόγω διάταξη υπεγράφη χθες από τον Προεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 naftemporiki.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.