Monday, April 22, 2013

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό συνεχίζονται σήμερα, όμως το έργο των συνεργείων δυσκολεύουν οι πολλές μετασεισμικές δονήσεις, αλλά και το γεγονός ότι η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές είναι σχεδόν αδύνατη.
Τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 188 νεκρούς, 25 αγνοούμενους και 11.500 τραυματίες.
 
Περισσότερες από 48 ώρες μετά τον σεισμό 6,6 βαθμών στην επαρχία Σιτσουάν, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες της Κίνας, ορισμένες περιοχές είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια και οι δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι.
Ομάδα 198 ρώσων διασωστών αναμένεται σήμερα στην επαρχία. Προορισμός του θα είναι η πόλη Γιά'αν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. 
Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους με τη συνδρομή εθελοντών από όλη την χώρα.
Περισσότερες από 2.000 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από το πρωί του Σαββάτου, η ισχυρότερη είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς. Οι συνθήκες θα επιδεινωθούν από τις βροχοπτώσεις που αναμένονται στην περιοχή.
Περίπου 17.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Πολιτών στο Σιτσουάν
Τη βαθιά του λύπη για τις ζωές που χάθηκαν και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό και τις μετασεισμικές δονήσεις εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.
news247.gr 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.